Barbatul suspectat ca a incendiat doi oameni ai strazii, saptamana trecuta, in municipiul Galati, a fost retinut, marti, pentru tentativa de omor calificat. Individul are 49 de ani, nu detine o locuinta si le-a dat foc celor doi oameni ai strazii in urma unui conflict. El a asteptat ca acestia sa adoarma, dupa care a aprins o haina si a pus-o la picioarele lor cu intentia de a-i speria.

Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului de Politie Judetean Galati, politistii galateni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Galati, l-au identificat si prins pe principalul suspect in cazul tentativei de omor, din noaptea de 21/22 octombrie.

"Din primele cercetari a rezultat ca cel in cauza este un barbat de 49 ani, fara locuinta, care, in urma unui conflict spontan cu cele doua victime, dupa ce s-a asigurat ca acesteaa dorm, a aprins un obiect vestimentar si l-a pus la picioarele lor, cu intentia de a-i speria. Flacara s-a extins cu repeziciune, iar cele doua persoane au suferit arsuri pe corp, fiind transportate la Spitalul de Urgenta din Galati pentru ingrijiri medicale de specialitate", se arata in comunicatul IPJ Galati.

Conform sursei citate, barbatul a fost retinut pe baza de ordonanta pentru tentativa la omor calificat.

Momentul in care barbatul ii agreseaza pe cei doi oameni fara adapost a fost surprins de o camera de supraveghere.

Oamenii din cartier au declarat imediat dupa incident ca o persoana necunoscuta, deranjata de prezenta celor doi in zona, i-a stropit cu benzina in timp ce dormeau si apoi le-a dat foc, iar flacarile au fost lichidate cu stingatoarele de la masini de catre cei care i-au auzit pe oameni strigand dupa ajutor.

Un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulanta Galati a intervenit, vineri, intr-un cartier din municipiul Galati, pentru a acorda primul ajutor in cazul a doi barbati, in varsta de 49, respectiv 59 de ani, oameni ai strazii, care au suferit arsuri grave, dupa ce ar fi fost incendiati. Ulterior, barbatii au fost transportati la spital. Unul dintre acestia, care a suferit arsuri pe 65% din suprafata corpului, este continuare in stare grava la sectia de terapie intensiva, iar celalalt, cu arsuri pe 21% din suprafata corpului, este stabil, potrivit medicilor.

Citeste si:
Prețul motorinei a ajuns sub pragul de 7 lei. Cât costă benzina în...
Prețul motorinei a ajuns sub...

Luni, Parchetul de pe langa Tribunalul Galati a deschis un dosar penal pentru tentativa de omor prin incendiere in cazul celor doi oameni ai strazii care au ajuns vineri la spital.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.