Omul de afaceri Dan Adamescu (68 de ani), condamnat in luna mai la 4 ani si 4 luni de inchisoare intr-un dosar de coruptie, a depus la Judecătoria Sectorului 4 o cerere de eliberare condiționată.

Dan Adamescu are de executat 4 ani si 4 luni de detentie, pentru ca a mituit doi judecatori de la Tribunalul Bucuresti. Insa, pentru ca are peste 60 de ani, a depus o cerere de eliberare conditionata. Adamescu spune ca perioada minima de detentie ar fi expirat luna aceasta.

"Luni, 24 octombrie 2016, Dan Adamescu a depus prin avocatii sai la Judecatoria Sector 4 cererea de eliberare conditionata din executarea pedepsei, dat fiind ca in baza art.72 C.pen. a fost dedusa perioada cuprinsa intre 5 iunie 2014 si 22 iunie 2015, perioada corespunzatoare masurilor preventive privative de libertate. Pana la data formularii prezentei cereri domnul Adamescu a executat fractia de 1/3 din totalul pedepsei cu inchisoarea, executand deja 534 de zile inchisoare (masuri preventive plus executare pedeapsa) dintr-un total de 1.467 zile (4 ani si 4 luni), fiind astfel indeplinita conditia prevazuta de art.100 alin.(1) lit.a) C.pen
", se arata intr-un comunicat remis 9am.ro de Mihaela Petrovan, PR-ul familiei Adamescu.

Potrivit sursei citate, Dan Adamescu executa detentia in regim semideschis la Jilava, insa nu a fost apt medical din cauza mai multor afectiuni — cardiologice, diabetice, neurologice, locomotorii — sa participe la programele din cadrul penitenciarului, in schimb a avut un comportament conform cu regulile regimului de detentie, "dand dovada de respect fata de toti cei cu care a relationat si neavand abateri/sanctiuni".

"In momentul de fata, Dan Adamescu este intr-o stare de sanatate extrem de precara, fapt care a dus in luna septembrie la internarea lui in Spitalul Floreasca, unde medicii ii supravegheaza atent cele peste 15 afectiuni grave, care au escaladat si mai mult in perioada detentiei. In varsta de 68 ani, conform legii, Adamescu are dreptul la o reducere de 2/3 din sentinta", se mai spune in comunicat.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Mircea Moldovan, unul dintre judecatorii mituiti de omul de afaceri Dan Adamescu, a primit pedeapsa cea mai grea din dosar, respectiv 12 ani si 2 luni închisoare. Condamnati au fost si alti trei fosti judecatori de la Tribunalul Bucuresti: Ion Stanciu — 3 ani si 4 luni închisoare cu executare; Elena Roventa — 4 ani si 6 luni închisoare cu executare; Ciprian Sorin Viziru — 4 ani si 6 luni închisoare cu executare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.