Instanta suprema a respins contestatiile celor 10 inculpati si ale DNA, fiind mentinuta decizia data de Curtea de Apel Bucuresti.

George Ivanescu, actionar la mai multe companii viticole, a fost retinut de DNA pe 18 octombrie. Alaturi de acesta au fost retinuti Catalin Bucura, Gheorghe Zlotea si Constantin Circiumaru, toti asociati la societati comerciale de producere si comercializare a bauturilor alcoolice; Gheorghe Cosmin Popescu, administratorul special al uneia dintre societatile comerciale implicate; Catalin Florian Vasilescu, administrator a doua societati comerciale; Sorin Vasile Savoiu, director general al unei societati cu activitate de cultivare a strugurilor, in prezent lichidata.

Totodata, au fost retinuti functionarii publici Cristian George Lascu, la data faptelor director al Directiei de politici si legislatie in domeniile vamal si nefiscal din cadrul Ministerului Finantelor; Irina Tanase, la data faptelor sef al Directiei de Autorizari din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV), si Ioan Toma, la data faptelor director general al Directiei generale juridice din cadrul ANAF.

Ulterior, in dosar au fost pusi sub acuzare mai multi directori din Ministerul Finantelor Publice si ANAF, dar si fostul secretar de stat Mariana Vizoli si seful Antifrauda, Daniel Diaconescu, scrie HotNews.