O ancheta epidemiologica este in desfasurare la o gradinita din Calafat, judetul Dolj, dupa ce o ingrijitoare a fost diagnosticata cu TBC, toti cei 113 copii care invata acolo urmand sa fie testati pentru a se afla daca au luat boala.

Ingrijitoarea a fost diagnosticata cu TBC la dispensarul din Calafat. Ulterior, reprezentantii unitatii medicale au anuntat Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj, care a inceput ancheta epidemiologica si a decis ca toate persoanele care au intrat in contact cu femeia (membri ai familiei si persoane de la serviciu) sa fie testate pentru a se descoperi daca au luat boala.

Toti cei 113 copii care invata in gradinita din Calafat urmeaza sa faca analize medicale, iar reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj au precizat ca toate salile in care invata copii au fost dezinfectate.

”Directoarea m-a informat ca ingrijitoarea a fost diagnosticata cu TBC (...). S-a decis testarea copiiilor care au intrat in contact cu ingrijitoarea si s-a facut dezinfectia salilor sub supravegherea autorizata a celor de la DSP. Astazi continua testarea copiilor. Sunt 113 copii, in total. Vom verifica daca ingrijitoarea respectiva a luat contact si cu bucataria, daca avea asta in fisa postului si toate cele ce decurg”, a declarat Lavinia Craioveanu, inspectorul scolar general al ISJ Dolj.

Totodata, reprezentantii ISJ au declarat ca activitatea gradinitei nu a fost suspendata.

Ingrijitoarea diagnositcata cu TBC a fost internata joi in Spitalul din Calafat, scrie News.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.