Meteorologii europeni au avertizat ca Batranul Continent se va confrunta anul acesta cu cea mai grea iarna din ultima suta de ani. Acest lucru ne ingrijoreaza pe toti, mai ales in conditiile in care Elcen si Radet au intrat in insolventa, iar acest lucru este in masura sa afecteze o multime de romani. Cea mai sigura solutie este sa iti pregatesti casa pentru iarna asa incat sa depinzi de cat mai putine institutii.

Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le ai in vedere ca sa ai parte de confort pe timp de iarna si nu numai:

Asigura-te ca ai apa calda printr-o achizitie care nu iti va afecta bugetul

Lipsa apei calde este o problema serioasa in orice anotimp, insa pe timp de iarna devine chiar periculos pentru sanatatea ta – creste riscul racelilor, al problemelor la nivelul articulatiilor sau agravarii reumatismului. Este, insa, foarte simplu sa-ti asiguri singur confortul cand vine vorba despre asta, cu ajutorul unuia dintre aceste boilere electrice.

Dupa cum vezi, preturile sunt permisive, iar instalarea nu este deloc grea. Odata instalat, ai apa calda oricand si ai parte de un beneficiu absolut normal intr-o tara europeana in anul 2016. Cum in unele orase din Romania oamenii beneficiaza de apa calda doar intre anumite ore sau in anumite zile ale saptamanii, cel mai bine este sa iti asiguri de unul singur alimentarea cu apa calda.

O solutie costisitoare, dar de luat in calcul pe termen lung

Tot mai multi romani au optat pentru instalarea unei centrale termice proprii pentru a scapa de nenumaratele probleme cu care aveau de-a face cand erau bransati la sistemul de incalzire centralizat. Este o solutie mai costisitoare decat boilerul - o centrala este mai scumpa si instalarea ei este mai complicata.

Pentru cei care sunt dispusi sa faca o astfel de cheltuiala, este o solutie de luat in calcul, pentru ca in felul acesta iti poti deschide si inchide caloriferele oricand doresti, fara sa mai depinzi de alte institutii.

Asigura-te ca nu ai pierderi de caldura

Ca sa ai o casa bine incalzita in timpul iernii trebuie a te asiguri ca nu pierzi caldura. Frigul ajunge in casa ta prin ferestre, pereti care nu sunt bine izolati, usi care nu se inchid bine. Izolarea casei este o operatiune care dureaza cateva zile bune si poate fi foarte costisitoare, insa este si foarte eficienta. Vei face economii mari la incalzire si nu vor mai fi zone sau camere mai reci decat altele. Si simpla inlocuire a vechilor ferestre cu unele care izoleaza mai bine este suficienta pentru a se simti diferenta la temperatura din casa, asa ca poti lua in calcul realizarea izolarii pe rand.

Citeste si:
Interviu cu Lucian Gheorghe, românul care antrenează creierul...
Interviu cu Lucian Gheorghe,...

O metoda veche si foarte eficienta de incalzire a casei

Semineul si sobele sunt metode vechi de incalzire a casei, insa asta nu le face mai putin eficiente. Poti apela la ele, mai ales daca locuiesti la casa. Ele reuseau sa incalzeasca chiar si casele vechi, ale bunicilor nostri, care nu erau izolate deloc, asa ca vor reusi sa incalzeasca cu succes si locuintele moderne. In plus, pentru ca incalzirea se face cu focul de la lemne, confortul tau depinde doar de tine. Bineinteles, exista si variante de seminee si sobe cu gaz, care sunt mai comode.

Mici trucuri pentru ca in casa sa fie mai cald

Exista si cateva trucuri pe care le poti pune in aplicare pentru ca in casa sa fie mai cald, insa ele sunt menite sa dea roade pe termen scurt. Iata ce poti face:

  • Muta obiectele de mobilier voluminoase pe peretii exteriori, cei mai reci din locuinta
  • Asaza paturi la baza geamurilor, prin zonele in care simti ca intra aerul rece
  • Pune covoare in toata casa si nu lasa portiuni de gresie neacoperite
  • Plaseaza in spatele caloriferului folie reflectorizanta, care se poate gasi in magazinele cu produse de bricolaj, sau folie de aluminiu. Pierderile de caldura vor fi mai mici in felul acesta.

Tu cum ti-ai pregatit casa pentru iarna?

Sursa foto: grey_elkin/ Shutterstock
Citeste si:
Altex începe campania Black Friday de iarnă
Altex începe campania Black...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.