Jocurile copilariei ii ajuta pe cei mici sa-si faca prieteni la scoala si sa aiba mai tarziu amintiri frumoase, dar in acelasi timp ii ajuta si sa se dezvolte in colectivitate si sa faca miscare, sa-si consume energia, la ora de sport sau in recreatii.

Asa cum invata mai multe despre prietenie atunci cand imparte o gustare in pauza cu colegul de banca, la fel va invata mai multe despre oameni si despre sine din jocuri precum "Podul de piatra", "Stafeta cu mingea", "Lapte gros" sau "Tara, tara, vrem ostasi". In plus, va reusi sa faca si miscarea de care are atat de multa nevoie.

Cum ii ajuta pe cei mici jocurile copilariei, atat din punct de vedere psihic cat si fizic?

Acest tip de jocuri le stimuleaza aria motrica, ii provoaca sa gandeasca strategii, sa caute sa rezolve probleme, sa invete sa colaboreze. Copiii socializeaza, se misca, devin creativi, si toate acestea in aer liber.

Multe dintre aceste jocuri nu mai sunt la fel de cunoscute de catre copiii de acum. Poate o parte din vina o au si parintii, care din dorinta de a nu ii vedea ca se ranesc nu ii lasa sa alerge, sa sara, sa topaie. Astfel ii indreapta, fara sa aiba aceasta intentie, catre jocurile de pe tableta, telefon sau PC.

Cum il poate motiva parintele pe cel mic sa inlocuiasca joaca pe telefonul mobil cu astfel de jocuri educative, dar care rezolva si problema miscarii insuficiente?

Primul pas ar fi sa ii lase sa se miste fara sa puna temerile in fata. De cele mai multe ori este posibil sa fie multumiti ca stau "cuminti" cu tableta, asa nu li se poate intampla nimic rau fizic, la altceva nu se mai gandeste nimeni.

Din pacate, in ziua de astazi, generatii intregi de copii au ajuns sa-si petreaca mai mult timp la pupitru decat stau la birou functionarii, ora de sport s-a transformat intr-o Cenusareasa a orarului, fiind evitata de multi elevi cu acordul tacit la profesorilor si aprobarea parintilor, iar recreatiile ii gasesc pe cei mici cu ochii in ecranele telefoanelor mobile.

Parintii care au copii la scoala sunt foarte stresati din cauza matematicii si a fizicii, a limbilor straine, dar uita ca sportul este extrem de important pentru dezvoltarea armonioasa a celor mici.

Citeste si:
Lasă-ți tenul să respire: 10 metode prin care vei arăta impecabil...
Lasă-ți tenul să respire: 10...

Cititi continuarea articolului pe Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.