Social20 Octombrie 201617:30

Lectura de un minut

CNSAS a publicat adeverinta prin care stabileste ca Marian Munteanu, fostul lider al Ligii Studentilor din Piata Universitatii si liderul partidului Alianta Noastra Romania, nu a colaborat cu Securitatea.

Cu toate acestea, CNSAS publica, in preambulul acestei adeverinte, detalii din dosarul de Securitate al lui Marian Munteanu, din care reiese ca acesta a turnat la Securitate in perioada 1988-1989 sub numele de cod "Ioan", fiind platit cu 500 de lei pentru serviciile sale, potrivit cotidianului Gandul, citat de Mediafax.

Munteanu dadea relatii la Securitate despre colegii sai straini de la Universitate Bucuresti, Facultatea de Filologie, si despre un profesor portughez care preda acolo.

CNSAS nu a putut sa ii atribuie lui Marian Munteanu calitatea de colaborator al Securitatii, pentru ca, conform legii, acesta ar fi trebuit sa indeplineasca cumulativ doua conditii: sa fi denuntat activitati anti-comuniste si sa fi incalcat drepturile omului prin activitatile sale. Conform CNSAS, denunturile lui Munteanu nu vizeaza activitati anti-comuniste, deci verdictul legal nu poate fi de colaborator al Securitatii. Marian Munteanu a negat in repetate randuri ca a semnat angajamentul cu Securitatea, scrie HotNews.

CNSAS a stabilit marti ca Marian Munteanu nu a fost colaborator al Securitatii, insa in preambulul adeverintei publicate joi, se arata ca Munteanu a semnat in 1988 un angajament cu Securitatea, primind numele conspirativ "Ioan", sub care a turnat pana in 1989, dand relatii despre colegii sai straini de la Facultatea de Filologie a Universitatii Bucuresti, cat si despre un profesor portughez. Pentru informatiile sale, la dosar exista o chitanta care arata ca "Ioan" a primit 500 de lei.

Citeste si:
GritSablare – Cum am devenit brandul numarul 1 in Romania si in Euro
GritSablare – Cum am devenit...

Marian Munteanu a negat in repetate randuri ca a semnat angajamentul cu Securitatea. Intr-un interviu acordat Gandul, in august, Marian Munteanu a sustinut ca nu a semnat un angajament cu fosta Securitate, desi acest lucru i s-a cerut in nenumarate randuri.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.