Mai sunt doar cateva saptamani pana la deschiderea oficiala a sezonului de SKI in statiunile montane din Europa. Inregistram cele mai mari cresteri din ultimii 3 ani, pesemne ca tot mai multi romani isi trec in calendar o vacanta cu acest specific.

Nu trebuie sa fim neaparat skiori, un studiu arata ca o saptamana de locuit la munte iti schimba sangele pentru cateva luni de zile” reiese din datele Fortuna Business Travel din Bucuresti.

Cele mai solicitate tari si destinatii pentru vacantele de iarna sunt:

  • AUSTRIA (cu St. Anton, recomandata pentru schiori experimentati, Saalbach, Solden, Ischgl- potrivita pentru petrecareti, Innsbruck, ideala pentru calatorii de weekend, Kitzbuhel pentru farmec si romantism);
  • BULGARIA (cu Bansko ce ofera peste 70 de km de partii reprezentand cea mai mare statiune montana de la vecini, Pamporovo, cea mai insorita statiune);
  • ITALIA (cu Cortina D'Ampezzo, Madonna di Campiglio, Val di Fiemme, Pinzolo, Val di Sole ce impreuna totalizeaza mii de kilometri de partii cu infrastructura foarte buna si servicii de calitate), potrivit agentiei de vacante.

Exista turisti fideli care isi petrec magicele vacante de iarna numai in Austria sau Bulgaria, dar in ultima vreme au existat cereri mai diverse pentru care exista pachete.

Mentionam Serbia (statiunea Kopaonik, aflata la mare altitudine cu zapada din belsug), Franta (unde multe afaceri sunt de familie cu garantia unor servicii bune an de an; sarmul oraselelor din Alpii francezi este completat si de posibilitatile de cazare in apartamente bine amenajate), Slovenia (prin cele mai cunoscute centre de schi, dotate cu facilitati moderne de ski lift, Kranjska Gora si Vogel, aflate in N-V tarii), Germania cu regina coroanei Garmisch Partenkirchner, ofertanta in domenii schiabile.

Cei care nu doresc sau nu au conditia fizica sa exploreze peisajul inzapezit neaparat pe schiuri pot face o plimbare romantica si cu sania bavareza trasa de cai. Numeroase restaurante servesc atat specialitati regionale cat si delicatese internationale. Fie ca sunteti incepator sau demult pe placi, la Berchtesgaden veti gasi pentru fiecare ceva potrivit”, se arata in comunicatul Fortuna Business Travel remis 9am.

Citeste si:
Patru țări din UE vor mai multe controale la culoarele de...
Patru țări din UE vor mai...

Sunt semnale ca romanii au reinceput sa calatoreasca tot mai mult inclusiv iarna.

Preturile difera foarte mult in functie de statiune, serviciile si facilitatile hotelului, perioada sejurului. Ca idee tarifele incep de la cca. 35 €/pers pe noapte si pot ajunge pana la 250-350 €/pers pe noapte sau chiar mai mult. Pentru rezervari pana la 30 Octombrie sau 15 Noiembrie putem beneficia de reduceri Early Booking sau nopti gratuite!

Locurile disponibile sunt limitate asa ca pentru a prinde oferte bune trebuie sa rezervam in aceasta perioada. Exista multe tipologii: familii, cupluri, grupuri de tineri, oameni activi care fac ski de performanta sau turisti seniori care prefera aerul tare de munte, atmosfera, peisajele si serviciile excelente. Am constatat ca in aceeasi masura conteaza si modalitatile de petrecere a timpului de dupa ski, asa-zisul après-ski, unde Austria este favorita si conduce in topul preferintelor” transmit reprezentantii Fortuna Business TRAVEL.

Citeste si:
Cele mai bune destinații pentru luna de miere în 2023
Cele mai bune destinații...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.