Potrivit Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton, clientii romani sunt tot mai atenti atunci cand isi amenajeaza curtile cu pavele, printre criteriile luate in calcul regasindu-se in special arhitectura casei si suprafata curtii.

”Pe segmentul rezidential, pavajul este ales tot mai des in functie de arhitectura casei, dimensiunea si stilul curtii. Amenajarea curtii cu produsele potrivite, care sa fie intr-o relatie armonioasa cu celelalte elemente – casa, gardul, vegetatia sau chiar personalitatea locatarilor – este la fel de importanta ca respectarea cerintelor tehnice, aducand imaginii de ansamblu un aspect ordonat”, spune Sebastian Bobu, Directorul Executiv al Symmetrica.

In ceea ce priveste stilurile de case, respectiv curti pentru care Symmetrica livreaza cele mai multe produse, acestea sunt vilele moderne, casele de vacanta, curtile sobre si cele de dimensiuni generoase.

O curte mica versus o curte mare

Potrivit specialistilor Symmetrica, o curte mica are nevoie de un pavaj care permite plantarea ierbii in spatiile obtinute in urma montajului, pentru un dublu efect, potrivit unei suprafete restranse. De asemenea, daca este amenajat in linii curbe, pavajul va avea un efect vizual de marire a spatiului.

Pe de alta parte, o curte mare ofera o libertate extinsa proprietarului in ceea ce priveste amenajarea. Astfel, exista o varietate de optiuni. Una dintre acestea este folosirea de dale de dimensiuni mari, care sa confere uniformitate si care sa permita in acelasi timp mixarea mai multor nuante, pentru un aspect autentic. O alta varianta este mixarea zonelor acoperite cu pavaj cu zonele verzi, care sa creeze o oaza de vegetatie. In plus, intr-o curte de dimensiuni mari pot fi amenajate si foisoare sau gratare care sa sparga monotonia si sa aduca un plus de diversitate.

Vile moderne, curti sobre sau case art deco

In ceea ce priveste stilurile caselor si curtilor intalnite cel mai des in cadrul urban, modalitatile de amenajare sunt foarte variate. Astfel, o vila moderna, cu piscina, va fi si mai interesanta cu ajutorul unui pavaj cu design avangardist, cu dale de dimensiuni mari, in combinatia de culori alb-negru, dispuse alternativ.
Citeste si:
Idei de cadouri pentru femeile care apreciază eleganța și rafinamentul
Idei de cadouri pentru...

De asemnea, unei curti sobre, flancate pe margini de brazi sau tuia inalti, i se potrivesc pavele elegante in nuante de gri antracit, care sa contrasteze cu verdele. Pe de alta parte, o vila art deco are nevoie de o curte pe masura, amenajata cu pavele cu un design deosebit, care aduc un aer modernist, opus aspectului clasic, rectangular si care creeaza un joc vizual tridimensional.

Case de vacanta, conace boieresti si locuinte rustice

Potrivit unui comunicat remis 9am, daca locuintele de la oras pot castiga un aer modern cu ajutorul pavelelor, casele de vacanta, conacele boieresti, dar si casele de la tara vor avea si mai mult farmec daca vor fi amenajate cu produse corespunzatoare.

Spre exemplu, o casa de vacanta la munte, in stil cabana, necesita un pavaj alcatuit din dale , de culoare naturala si cu o suprafata in relief subtil, care sa fie in armonie perfecta cu cadrul natural. Tot asa, o casa de vacanta pe malul marii va fi pusa in valoare de pavele in culori
deschise, apropiate de alb, cu o textura granulata.

Citeste si:
Amenajarea biroului personal, secretul productivității
Amenajarea biroului personal,...

Trecand la peisajul rural, conacele boieresti merita, potrivit specialistilor Symmetrica, sa fie amenajate cu pavele in culori vii, distribuite in forme de semicerc, care sa inspire ordine, stabilitate si securitate, dar si o senzatie de confort sporit. In plus, o asemenea locuinta necesita si un gard maiestuos, realizat cu produse care sa confere un aspect de piatra naturala, decorate cu fier forjat.

Pe de alta parte, autenticitatea locuintelor rustice de la tara, cu elemente de arhitectura precum acoperisul de paie, va fi subliniata de un pavaj cu un aspect care sugereaza trecerea timpului si care sa confere un aer nostalgic.

In portofoliul Symmetrica se regasesc produse potrivite pentru orice tip de amenajare care ia in considerare arhitectura casei si dimensiunea curtii, din gamele Symmetrica Select si Symmetrica pentru Gradina, printre care Arco Granito (curti sobre), Eco Natura (curti mici), Travia Mix Color (curti mari) sau Alegria Antica (case rustice), Immagia (vile moderne), Aqua Stone (vile art deco), Amplio Granito (case pe malul marii) sau Lastra Natura (cabane la munte).

Citeste si:
5 materiale de care ai nevoie pentru amenajarea unei curți
5 materiale de care ai nevoie...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.