Ziua Copilului va fi zi nelucratoare, dupa ce Camera Deputatilor a adoptat, in calitate de Camera decizionala, un proiect de lege in acest sens.

Guvernul Ciolos a sustinut adoptarea proiectului de lege. Pentru intrarea in vigoare este nevoie de promulgare de catre presedintele Klaus Iohannis, scrie digi24.ro.

Potrivit initiatorilor, mai multi parlamentari PSD si PNL, modificarea articolului 139, alin. 1 din Legea nr. 53/2003 este oportuna intrucat de Ziua Copilului in majoritatea gradinitelor si scolilor primare sunt organizate spectacole, insa fiind o zi de lucru parintii sunt nevoiti sa isi ia concediu pentru a putea asista la aceste evenimente.

După promulgarea de către Preşedintele României, data de 1 iunie – Ziua Copilului – se va adăuga celorlalte sărbători legale: 1 şi 2 ianuarie; 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române; prima şi a doua zi de Paşti; 1 mai; prima şi a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie - Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României; 1 decembrie; prima şi a doua zi de Crăciun, mentioneaza Mediafax.

Citeste si:
VIDEO Iohannis s-a vaccinat anti-COVID la Spitalul Militar „Carol...
VIDEO Iohannis s-a vaccinat...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.