La 3 luni de la lansarea proiectului educativ “Laborator Vocational”, primii absolventi ai cursurilor gratuite oferite de Fundatia Ciprian Marica si-au expus lucrarile de design, desen si pictura si au pus in scena piesa de teatru "Dependentii" in fata unui public numeros.

In luna iunie Fundatia Ciprian Marica anunta lansarea proiectului educativ "Laborator Vocational", proiect prin care sute de copii din Buftea urmau sa beneficieze de cursuri gratuite de actorie, scriere creativa, vorbit in public, design de obiect si de interior, matematica, informatica, desen si pictura.

Dupa 3 luni de munca sustinuta alaturi de profesorii voluntari din cadrul proiectului, dna. Ileana Raducanu, dl. Vasile Haisu si Casian Patrascanu (bursier al fundatiei), primii absolventi ai cursurilor si-au prezentat evolutia intr-un eveniment care a facut deliciul spectatorilor.

Copiii prezenti la eveniment si-au expus lucrarile de design, desen si pictura, frumusetea acestora fiind comparata cu cea a unor artisti consacrati.

Potrivit unui comunicat remis 9am, elevii cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani au profitat de prezenta numeroasa in sala si au adus in prim-plan, printr-o serie de discursuri, problemele sesizate de ei in invatamant si in sistemul sanitar, dar si-au deschis si sufletul si au vorbit despre iubire, indiferenta sau durerea cauzata de absenta parintilor.

Cel mai spectaculos moment al evenimentului a fost piesa de teatru numita "Dependentii", spectacol in care copiii au aratat cat de greu le este sa traiasca fara telefoane, jocuri, retele de socializare sau televizor. Impresionati de interpretare, spectatorii i-au rasplatit pe micii actori cu aplauze prelungite.

Prezent la eveniment Ciprian Marica le-a multumit parintilor pentru deschiderea aratata fata de cursurile fundatiei si le-a promis acestora ca va incerca sa diversifice materiile predate pentru a veni in intampinarea dorintelor si nevoilor celor mici. El a precizat ca si-a inceput cariera sportiva la indemnul bunicii si s-ar simti mandru daca prin programele initiate de fundatie copiii si-ar descoperi vocatia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.