Judetele Harghita, Covasna, Suceava, Neamt, Bacau si Vrancea sunt sub avertizare cod galben de ninsori si viscol, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) pana duminica noaptea la ora 1.00, in cazul primelor doua, respectiv 1.30, in cazul celorlalte.

ANM a emis o avertizare nowcasting cod galben de ninsori si viscol pentru zona de munte a judetelor Harghita si Covasna, unde va ninge moderat la altitudini de peste 1.000 de metri.

In zona, vizibilitatea va scadea temporar sub 100 - 200 de metri, iar vantul va avea intesificari, la rafala, de 40 - 50 kilometri/ora si temporar 60 kilometri/ora pe creste, si va viscoli zapada in zonele montane inalte.

Avertizarea este valabila pana duminica noaptea la ora 1.00.

De asemenea, ANM a emis o avertizare nowcasting cod galben, tot de ninsori si viscol, pentru judetele Suceava si Neamt si pentru zona de munte a judetelor Bacau si Vrance, valabila pana duminica noaptea la ora 1.30

In aceste zone va ninge moderat, iar vantul va avea intesificari de pana la 40 - 50 kilometri/ora, vizibilitatea scazand temporar sub 100 - 200 de metri, mai ales in zonele montane inalte.

Totodata, este in vigoare si o avertizare nowcasting de vant, pentru judetele Teleorman, Giurgiu, sudul judetelor Arges, Dambovita, Prahova si Buzau si local in judetele Ialomita si Ilfov, unde vantul va avea intensificari ce vor depasi, la rafala, 55 de kilometri/ora.

In cursul zilei de duminica, ANM a mai emis o avertizare cod galben de ninsori si viscol pentru judetele Neamt si Suceava, care a fost valabila pana la ora 19.30.

De asemenea, Administratia Nationala de Meteorologie a emis duminica o avertizare de vreme rea valabila pana lana luni, la ora 9.00, interval in care sunt prognozate intensificari ale vantului, ploi si ninsori in zonele montane.

Astfel, va ninge in Carpatii Orientali si se va depune strat nou de zapada, iar in cursul serii si al noptii de duminica spre luni vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare si in Carpatii Meridionali. Vantul va avea intensificari temporare, in special in regiunile sudice, cu viteze ce vor depasi 50 de kilometri la ora.

Citeste si:
CNSU a declarat stare de alertă în județul Vrancea din cauza zăpezii
CNSU a declarat stare de...

Conform sursei citate, in celelalte zone ale tarii va ploua, iar in Subcarpatii Moldovei si in estul Transilvaniei vor fi precipitatii mixte.

Tot pana luni dimineata, la ora 9.00, sase judete - Iasi, Vaslui, Bacau, Neamt, Vrancea si Galati - sunt sub avertizare cod galben de inundatii, emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.