Alte 33 de cazuri noi de rujeola au fost inregistrate in ultima saptamana, astfel ca numarul total al imbolnavirilor a ajuns la 786 de la inceputul anului si pana in 14 octombrie, iar boala s-a extins in 27 de judete, de aceea Ministerul Sanatatii (MS) recomanda vaccinarea de urgenta a copiilor.

De la inceputul anului si pana vineri, 14 octombrie, au fost confirmate 786 de cazuri de rujeola, cu 33 de cazuri mai multe fata de saptamana trecuta.

Din fericire, nu s-au inregistrat alte decese fata de cele trei raportate pana acum. Totusi, cazurile de rujeola s-au extins acum in 27 de judete: Mures - 176, Arad - 132, Bistrita - 128, Cluj - 90, Timis - 82, Brasov - 35, Caras-Severin - 35, Suceava - 32, Hunedoara - 18, Salaj- 8, Dolj - 8, Harghita - 6, Alba - 5, Iasi - 5, Sibiu, Bucuresti, Bacau, Constanta si Bihor, cate trei, Olt, Dambovita si Neamt - cate doua cazuri si Mehedinti, Vaslui, Botosani, Prahova si Giurgiu, cate un caz.

Potrivit Ministerului Sanatatii, majoritatea cazurilor reprezinta focare in comunitatile cu acoperire scazuta a vaccinului. Au fost organizate actiuni de vaccinare a copiilor incomplet vaccinati sau nevaccinati, mai precizeaza reprezentantii ministerului.

MS face apel la parinti sa respecte calendarul de vaccinare ROR (rujeola, oreion, rubeola, n.r.) pentru sanatatea copiilor, scrie News.ro.

In zonele afectate, Institutul National de Sanatate Publica recomanda vaccinarea copiilor la varsta de sapte luni cu refacerea vaccinului la varsta de un an. MS aminteste ca exista suficiente doze de vaccin pentru toti copiii care au nevoie de imunizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.