Sute de sibieni sunt asteptati timp de trei seri, incepand de vineri pana duminica, la un protest organizat de Asociatia "Romania fara ei" din Bucuresti, in fata Primariei sibiene, din centrul istoric al orasului, relateaza corespondentul AGERPRES.

"Protestul a primit autorizatie pentru zilele de vineri, sambata si duminica, intre orele 18,00 si 20,00", a declarat Cornel Dogaru, seful Jandarmeriei Sibiu.

Organizatorii mizeaza pe prezenta a cel putin 300 de sibieni, vineri, in special a iubitorilor de animale, potrivit Cristinei Stark, unul dintre organizatori.

Comisia care avizeaza protestele s-a intrunit vineri dimineata, la Primaria Sibiu, din aceasta comisie facand parte si Jandarmeria. Avizul ar urma sa fie eliberat in cursul zilei de vineri.

Asociatia "Romania fara ei" din Bucuresti a anuntat deja pe pagina sa de Facebook ca va organiza vineri protestul de la Sibiu, in numele ursului ucis miercuri.

"In numele ursuletului ucis cerem autoritatilor sa isi dea demisia. Cerem procuraturii sa se autosesizeze pentru crima, comisa impotriva unui animal nevinovat, protejat. In 5 ani in Sibiu s-au comis 3 astfel de crime si nu s-a facut nimic. Ursuletul este vinovat in ochii vostri pentru ca nu a putut sa se tranchilizeze singur. Sibienii cu constiinta civica, haideti sa cerem demisia in masa a autoritatilor din Sibiu pentru modul in care a 3-a oara au gestionat situatia. Cerem dreptate in numele vietatilor ucise", se arata in apelul postat pe Facebook.

Protestatarii se vor intalni vineri, in Piata Mare, unul din locurile cele mai circulate din oras, in care a fost vazut ursul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.