Se intampla adesea sa ajungi prea tarziu acasa si sa nu mai ai timp sa te demachiezi? Nu este atat de grav daca se intampla ocazional, insa daca acesta devine un obicei, atunci tenul tau va avea de suferit. Iata ce se intampla atunci cand nu te demachiezi seara.

1. Favorizeaza aparitia cosurilor si punctelor negre

Probabil cea mai evidenta consecinta este aparitia cosurilor si punctelor negre, fondul de ten lasat peste noapte fiind un declansator in acest caz. Pielea nu mai poate respira, fapt ce duce la infundarea porilor de la nivelul pielii. In plus, transpiratia, favorizeaza acest proces.

2. Procesul de regenerare al pielii, ingreunat

Mona Gohara, profesor in dermatologie la Universitatea americana Yale explica modul in care pielea se regenereaza in timpul noptii, iar atunci cand dormim cu machiajul din timpul zilei nu facem altceva decat sa ingreunam acest proces de regenerare, noteaza girly.ro.

3. Piele uscata

Dr. Dennis Gross subliniaza ca "urmele de machiaj pot inhiba absorbtia produselor de ingrijire a pielii, prin crearea unei bariere care impiedica ingredientele benefice sa penetreze suprafata pielii." Acest lucru inseamna, in esenta, ca produsele de ingrijire pe care le folosim nu vor mai fi la fel de eficiente tocmai din pricina machiajului.

4. Apar iritatii ale ochilor

Din pricina particulelor fine de fard, rimel sau tus, care intra in ochi, adesea poate aparea roseata sau se pot instala chiar infectii, care provoaca mancarimi si disconfort la nivelul ochiului, scrie bustle.com.

5. Imbatranire prematura

Doctorul dermatolog James C. Marotta explica: "Machiajul poate creste expunerea la radicalii liberi, ceea ce genereaza scaderea cantitatii de cologan din piele, generand o imbatranire prematura".

Sursa foto: pixabay.com



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.