Legea conversiei creditelor, care vizeaza conversia creditelor din franci elvetieni in lei, ajunge astazi in Camera Deputatilor, unde urmeaza sa fie votata.

Legea conversiei creditelor a trecut, luni, de comisiile Juridica si de Buget-finante reunite. Initiata de deputatul Ana Birchall, aceasta lege prevede ca persoanele care au luat credite in franci elvetieni sa poata cere conversia in lei la cursul istoric cu doua conditii: sa aiba un grad de indatorare de peste 50%, iar valoarea creditului contractat sa nu depaseasca 250.000 de franci elvetieni, au decis luni comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor, scrie libertatea.ro.

Două dintre cele mai importante amendamente aduse legii – conversia să se facă în lei, iar cursul de schimb să fie acela din momentul semnării contractului de credit – i-au aparţinut deputatului PNL Daniel Zamfir. Ambele au fost adoptate în unanimitate de deputaţii celor două comisii, mai mentioneaza sursa citata.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.