Specialistii Centrului Medical Provita utilizeaza, in premiera pentru Romania, tehnologia Lipogems, pe baza de celule stem mezemchimale, un instrument valoros pentru medicina regenerativa. Noua metoda poate fi utilizata cu succes in tratamentul multor boli, precum: vindecarea ranilor complexe, a arsurilor, a modificarilor degenerative a articulatiilor, reconstructia tesutului osos si cartilaginos, degenerarea discurilor intervertebrale, precum si in chirurgia plastica si medicina estetica.

Tehnologia se bazeaza pe faptul ca aceste celule stem mezenchimale au capacitatea de a se transforma in diverse tipuri de celule specializate, precum cartilaj, muschi, oase, tendoane, ligamente si grasime. De asemenea, stopeaza procesele de cicatrizare, cresc vascularizarea, opresc procesul de moarte celulara datorat hipoxiei si sporesc capacitatea naturala a tesutului de a se regenera. Mai mult, detin proprietati antiinflamatorii si bactericide.

“Lipogems este un tesut adipos purificat si prelucrat mecanic pentru a se transforma in celule stem mezemchimale. Acest tesut adipos este preluat de la pacient prin liposuctie fin aspirativa, o procedura usoara si fara durere. Celulele prelucrate sunt apoi implantate in zonele afectate, imbunatatind procesele naturale de regenerare a organismului.”, explica dr. Ovidiu Palea, medic specialist ATI si specialist interventii minim invazive.

Tratamentul poate fi efectuat sub anestezie locala sau intravenos, la persoanele mai sensibile. Principalele avantaje ale Lipogems sunt invazivitatea scazuta si realizarea intregului proces printr-o singura interventie (nu este nevoie de proliferarea celulara in laborator). In plus, nu este nevoie de spitalizare, iar pacientului poate pleca acasa dupa doar cateva ore de la finalizarea procedurii.

Potrivit unui comunicat remis 9am, tehnologia poate trata modificari degenerative la nivelul articulatiilor si tendoanelor, entesopatii (cotul jucatorului de tenis si cotul jucatorului de golf, dar si genunchiul saritorului) sau reconstructia oaselor si cartilajelor.

In plus, Lipogems permite revitalizarea si intinerirea semnificativa a diferitelor zone ale corpului, precum pielea fetei si mainilor, fiind de mare ajutor in medicina estetica. Interventia este foarte putin invaziva, se efectueaza intr-o singura sedinta, nu exista vanatai si tumefieri, iar efectul este de lunga durata.
Metoda poate fi folosita nu numai pentru fata, dar si pentru marirea sanilor, feselor, modelarea coapselor, cat si pentru intinerirea suprafetei mainilor, precum si in tratamentul ranilor greu de vindecat.

Citeste si:
Richard Browning, inventatorul costumului de zbor individual, vine...
Richard Browning,...

“Interventiile minim invazive reprezinta, fara nicio indoiala, viitorul medicinei!
Suntem la mereu la curent cu ultimele descoperiri si tehnologii implementate la nivel interenational si incercam sa le aducem cat mai curand la dispozitia pacientilor din Romania. Astfel, acestia se pot bucura de tratamente rapide si eficiente, cu un minim disconfort si minimizarea riscurilor, fara spitalizare.”
, adauga dr. Ovidiu Palea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.