ANM a emis, luni, o informare meteo de ploi insemnate cantitativ, intensificari ale vantului, precipitatii mixte la munte, valabila in intervalul 11 octombrie, ora 02:00 – 13 octombrie, ora 10:00.

In intervalul mentionat aria ploilor se va extinde treptat si va cuprinde majoritatea regiunilor. Ploile vor fi mai insemnate cantitativ la inceput in jumatatea sudica a teritoriului, iar incepand din a doua parte a zilei de marti, 11 octombrie, mai ales in est, sud-est si la munte. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si local 40...50 l/mp, cu precadere in Moldova, nordul Munteniei si al Dobrogei, precum si in zonele montane.

Pe parcursul zilei de marti, la munte precipitatiile vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile, in special la altitudini mai mari si mai ales in nordul Carpatilor Orientali se va depune strat nou de zapada.

Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze de pana la 55...65 km/h, indeosebi in est si la munte, iar pe crestele montane inalte va depasi 70...80 km/h, viscolind ninsoarea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.