Premiera medicala la gradina zoologica din Galati. Deimos, un tigru siberian în vârstă de 14 ani, aflat din iunie la Zoo Galati, a fost operat chiar in cusca lui.

Tigrul, adus in Galati de la Brasov, avea sangerari in zona narilor, iar specialistii au decis sa in opereze chiar in cusca. Astfel, o echipa care se ocupa cu endoscopia si microchirurgia veterinara s-a deplasat cu o sala mobila de operatie direct in cusca animalului. Tigrul a fost tranchilizat si supus unor analize amanuntite.

"A avut o hemoragie nazala destul de abundenta. Evident, am intervenit cu medicul veterinar cu care avem colaborare, s-a stopat hemoragia, dar, totusi, am insistat sa facem si alte investigatii, pentru a vedea daca nu exista afectiuni mai grave, care sa genereze aceasta hemoragie", a declarat Madalin Serban, director Zoo Galati, potrivit stirileprotv.ro.

Medicii au descoperit ca animalul are o tumora de dimensiuni mari si au prelevat tesut pentru biopsie, urmand sa revina dupa aflarea rezultatelor, pentru a-l opera din nou pe Deimos.

Deimos, tigrul siberian in varsta de 15 ani, a fost adus de doar doua luni la Gradina Zoologica din Galati si este singurul mascul din aceasta specie din parc.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.