Leonard Doroftei, fost presedinte al Federatiei Romane de Box, va fi adus cu mandat, pe data de 19 octombrie, pentru a fi audiat in calitate de martor in dosarul 'Gala Bute', in care fostul ministru Elena Udrea este acuzata de luare de mita si abuz in serviciu.

Fostul campion de box, Leonard Doroftei va fi adus de politisti la Curtea Suprema peste doua saptamani, la urmatorul termen in dosarul Gala Bute. Decizia a fost luata de magistrati, care il vor cita cu mandat de aducere, dupa ce a lipsit de doua ori de la termenele programate pentru audierea sa, in calitate de martor.

Decizia a fost luata miercuri de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce Doroftei nu s-a prezentat in instanta, desi a fost citat la doua termene ale procesului, scrie dcnews.ro.

Pe de alta parte, instanta suprema a respins cererea Elenei Udrea de audierea ca martori a fostului premier Emil Boc si a fostului ministru al Justitiei Catalin Predoiu. Avocatul acesteia dorea ca Boc si Predoiu sa dea detalii in legatura cu proiectul de lege aprobat de Guvern privind finantarea galei de box. Elena Udrea a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie 2015 in dosarul 'Gala Bute', fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.