Papa Francisc a mers, marti (n.r 4 octombrie) in localitatea italiana Amatrice, una dintre cele mai afectate de seismul puternic din august., in urma caruia au murit 297 de oameni, iar alti 400 au fost raniti.

Vaticanul a pastrat secretul asupra vizitei pana la sosirea Suveranului Pontif in Amatrice.

Papa si-a inceput vizita la scoala provizorie, dupa care a mers sa-i vada pe localnicii care sunt obligati sa stea in corturi, dupa ce peste jumatate din cladirile din Amatrice s-au parbusit, iar cele ramase in picioare sunt considerate prea periculoase.

Programul liderului lumii catolice a inclus si o deplasare in asa-numita „zona rosie“ din centrul Amatrice, unde accesul oamenilor este interzis din cauza pericolului reprezentat de cladirile distruse de seism, scrie adevarul.ro.

Vizita surpriza a avut loc cu ocazia sarbatoririi numelui papei inspirat de Sf. Francisc de Assisi. Papa Francisc a precizat ca vizita sa trebuie sa fie una privata, pentru a se apropia de locuitorii din Amatrice.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.