Muncitorul a atins cu o scara metalica firele unei retele de joasa tensiune, in timp ce lucra la construirea unui fanar la o societate agricola si a murit pe loc.Muncitorul a atins cu o scara metalica firele unei retele de joasa tensiune, in timp ce lucra la construirea unui fanar la o societate agricola si a murit pe loc.Muncitorul a atins cu o scara metalica firele unei retele de joasa tensiune, in timp ce lucra la construirea unui fanar la o societate agricola si a murit pe loc.

Muncitorul a atins cu o scara metalica firele unei retele de joasa tensiune, in timp ce lucra la construirea unui fanar la o societate agricola si a murit pe loc. Inspectia Muncii si Politia au deschis anchete in acest caz, urmand sa stabileasca cauzele ce au dus la acest incident.

Din primele informatii, omul s-a electrocutat de la firele retelei de joasa tensiune de 20 de kilovolti din zona.

Anchetatorii sustin ca muncitorul muta o scara metalica cand, probabil din neatentie, a atins firele de curent si a format un arc electric. Omul a fost aruncat la pamant, iar martorii au sunat imediat la 112. Din pacate, victima nu a mai putut fi salvata.

”Echipajele de ambulanta si de terapie intensiva mobila au efectuat manevrele de resuscitare, insa fara niciun rezultat, fiind declarat decesul. Victima, cu domiciliul in localitatea Gura Idrici, era angajata ca muncitor la o firma din Vaslui, insa astazi (n.r.-marti) lucra la societatea cu profil agricol din Viisoara, urmand a se lamuri in ce conditii”, a declarat, pentru News.ro responsabilul mass-media al Politiei Judetene Vaslui, Loredana David.

Politia si Inspectoratul Teritorial de Munca au deschis anchete in acest caz pentru a stabili cu exactitate in ce conditii s-a petrecut incidentul si daca acesta poate fi incadrat la accident de munca.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.