Ministerul Apararii Nationala va analiza in ce conditii Gabriel Oprea a fost inaintat de la gradul de colonel la cel de general, verificarile fiind facute de o comisie.

“Ca urmare a sesizarilor si solicitarilor de informatii venite din partea jurnalistilor privitoare la indeplinirea conditiilor legale pentru inaintarea de la gradul de colonel la cel de general de brigada a generalului (r.) Gabriel Oprea, ministrul apararii nationale a dispus constituirea, la nivelul MApN., a unei comisii care sa analizeze aspectele semnalate. Rezultatele acestei analize vor fi comunicate cu promptitudine catre mass-media si opinia publica”, a anuntat, marti, Ministerul Apararii.

Gabriel Oprea este general cu patru stele in rezerva din octombrie 2009, cand a fost inaintat in grad prin decret al presedintelui Traian Basescu. Anterior, in 1 decembrie 2008, Oprea fusese inaintat in gradul de general-locotenent in rezerva, scrie News.ro.

Gabriel Oprea a absolvit in 1983 cursurile Scolii Militare de Ofiteri Activi din Sibiu, cu diploma si gradul de locotenent. In 1990 si-a luat licenta in drept la Universitatea din Bucuresti, in 1997 a absolvit cursurile postuniversitare ale Colegiului National de Aparare, iar in anul 2000 si-a sustinut lucrarea de doctorat in domeniul Procedurii Penale sub coordonarea profesorului universitar doctor Ion Neagu.

Retail jobs

Dupa absolvirea Scolii Militare de Ofiteri, la arma Intendenta, specialitate Logistica, in urma careia a obtinut gradul de locotenent, Gabriel Oprea a activat pana in 1990 ca ofiter de intendenta si apoi ca ofiter consilier juridic cu grad de capitan, fiind activat in 2001 drept colonel de Justitie. In decembrie 2001 a fost promovat la gradul de general maior activ de justitie militara. In 2003 a primit a doua stea la gradul de general, in urma activitatii desfasurate la Rezervele Statului intr-o functie de general cu trei stele. Dupa ce a fost trecut in rezerva, a primit a treia stea la 1 decembrie 2008, iar din octombrie 2009 estre general cu patru stele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.