Aproximativ o suta de angajati ai Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin protesteaza, luni, in fata unitatii, nemultumiti de inechitatile salariale din sistemul de aparare si ordine publica si cerand demisia ministrului Justitiei, informeaza Mediafax.

Angajatii Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin se considera discriminati din punct de vedere salarial si cer conditii mai bune de munca, astfel ca au decis sa se alature protestelor organizate la nivel national in sistemul penitenciar.

Protestatarii cer si demisia Ralucai Pruna din functia de ministru al Justitiei.

"Doamna ministru al Justitiei ne discrimineaza salarial la nivel de ramura de activitate in categoria personalului din siguranta si ordine publica. Saptamana trecuta, dumneaei nu a dat un raspuns colegilor nostri. A ocolit sa dea raspunsuri clare, considerand dumneaei ca cel mai bine este sa ne ameninte, sa ridice tonul la noi si sa considere ca in Romania acordarea drepturilor reprezinta un lux", a declarat, luni, pentru agentia de presa, presedintele Sindicatului Danubius-Drobeta din Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin, Mihai Barbulescu.

Sindicalistii sunt nemultumiti si pentru ca sunt nevoiti sa lucreze suplimentar, nefiind suficient personal in sistem, dar si de conditiile de munca.

"Conditiile de munca sunt precare. La nivel de sistem penitenciar nu s-a investit de foarte multi ani in dezvoltarea conditiilor de munca ale personalului", a adaugat liderul sindical din Drobeta-Turnu Severin.

Acesta a precizat ca protestele vor continua pana ce ministrul Justitiei va aplica legea "asa cum este ea conceputa, scrie HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.