Elevii si profesorii nu vor face cursuri, miercuri, cand este Ziua Internationala a Educatiei, ramanand la latitudinea unitatilor de invatamant modul in care vor fi organizate activitatile in acea zi.

Ziua Internationala a Educatiei a fost stabilita de UNESCO pentru 5 octombrie.

In Romania, intr-un ordin de ministru al Educatiei Nationale si Cercetarii, in care a fost stabilita structura anului scolar 2016 - 2017, este prevazut ca miercuri cursurile conform programului obisnuit vor fi suspendate.

In fiecare judet, sindicatele din educatie si inspectoratele scolare vor stabili modul in care va fi marcata aceasta sarbatoare in unitatile de invatamant.

"Fiecare federatie sindicala, in intelegere cu inspectoratul scolar, stabileste un program specific. Dar daca va uitati in structura anului scolar 2016-2017, veti vedea ca si pe 1 iunie si de Ziua Educatiei sunt activitati in care nu se fac cursuri”, a declarat, duminica, pentru News.ro, Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, scrie News.ro.

Conform structurii acestui an scolar, "unitatile de invatamant si inspectoratele scolare judetene vor marca prin manifestari specifice, conform planificarilor existente la nivelul fiecarei scoli, zilele de 5 octombrie (Ziua internationala a educatiei), 5 iunie (Ziua invatatorului) si 1 iunie (Ziua copilului)".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.