Membrii sindicatului "Omnia" din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) spun ca luni vor fi organizate actiuni de protest in penitenciarele Ploiesti, Focsani, Tichilesti, Drobeta-Turnu Severin si Baia Mare, pe fondul nemultumirilor legate de inechitatile salariale, deficitul de personal, orele suplimentare nerecuperate si conditiile de lucru.

Sindicalistii spun ca Guvernul a alocat 740 de milioane de dolari doar pentru imbunatatirea conditiilor de detentie pentru urmatorii 10 ani, insa absolut nimic pentru personal.

"Nu exista nici macar un plan, nici pentru conditiile de lucru mizerabile, nici pentru deficitul de personal de 8.000 de posturi si nici pentru recuperarea celor 1,5 milioane de ore suplimentare. In schimb, ministrul detinutilor guverneaza arogant, prin declaratii de presa. De altfel, la Gherla, a si decretat ca nu se va mai intalni cu sindicatele decat in prezenta presei", reclama Sindicatul "Omnia" al angajatilor din sistemul penitenciar.

In multe situatii, declara sindicalistii, conducerile penitenciarelor au refuzat concediile de odihna ale angajatilor pentru a evita crearea unor situatii de criza.

Actiuni de protest vor fi organizate, luni, in penitenciarele Ploiesti, Focsani, Tichilesti, Drobeta-Turnu Severin si Baia Mare, scrie HotNews.

In cazul in care oficialii din Ministerul Justitiei nu raspund revendicarilor, reprezentantii sindicatului "Omnia" spun ca protestele vor continua in urmatoarele doua saptamani.

"Ulterior, in functie de raspunsul autoritatilor, este planificat un mare miting in fata Ministerului Justitiei, unde sunt asteptati 2.000 de angajati in uniforma", mai spun sindicalistii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.