Donatia facuta de Ambasada Rusiei in campania ”Cumintenia Pamantului” si videoclipul lansat luni de institutie agita spiritele pe Facebook.

O campanie ”Doneaza un cent pentru Rusia” a fost demarata marti pe reteaua de socializare, ”ca sa nu ramanem datori asa cum sunt rusii fata de noi cu niste zeci de tone de aur”, iar o intalnire a sustinatorilor ei este programata pentru marti, la ora 17.00, in fata resedintei misiunii diplomatice.

”Ambasadorul Rusiei a anuntat cu mandrie ca a donat 100 de euro pentru «Cumintenia Pamantului». Consideram ca suntem jigniti, asa ca va invit sa returnam bacsisul in monede cat mai mici. Un cent ar fi suficient daca ne-am aduna suficienti. Oricum, ar fi bine sa nu ramanem datori, asa cum sunt rusii fata de noi cu niste zeci de tone de aur, daca ne oprim doar aici”, se arata in mesajul publicat pe pagina de Facebook.

Initiatorii ii invita pe romani sa vina marti, la ora 17.00, in fata Ambasadei Rusiei la Bucuresti.

Ambasada Rusiei la Bucuresti a anuntat luni "o contributie financiara modesta" pentru recuperarea de catre statul roman a sculpturii "Cumintenia Pamantului". Anuntul a fost facut pe Facebook, unde ambasada a publicat si un videoclip in care se spune ca "armata rusa si armata romana au luptat impreuna, in Primul Razboi Mondial, pentru independenta Romaniei", iar in Al Doilea Razboi Mondial "armata sovietica si armata romana au luptat impreuna pentru independenta Europei".

"Istoria adevarata n-a fost scrisa de actori in platoul de filmare. Istoria adevarata a fost scrisa cu sange pe campul de lupta. Primul Razboi Mondial - armata rusa si armata romana lupta impreuna pentru independenta Romaniei. Al Doilea Razboi Mondial - armata sovietica si armata romana lupta impreuna pentru independenta Europei. Industrializarea Romaniei - Romania se reconstruieste economic si social cu sprijinul Uniunii Sovietice. Copiii trebuie sa invete istoria adevarata. Ambasada Federatiei Ruse in Romania doneaza pentru Cumintenia Pamantului. Romania trebuie sa isi recupereze valorile, copiii trebuie sa invete istoria adevarata", este mesajul videoclipului publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei.

Citeste si:
Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București
Un nou magazin Victoria’s...

Videoclipul, care contine imagini din filmul scrurt realizat in luna august de agentia Papaya Advertising, vine ca o replica la spotul in care se face referire la tezaurul Romaniei si in care apar si Stalin si soldati ai Armatei Rosii. Spotul este intitulat "Ultimul tren".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.