Controalele facute de inspectorii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare (ANSVSA) la mai multi agenti economici din tara au dus la descoperirea bacteriei Escherichia Coli (E.Coli) in patru probe din carne de mici, cas, carne tocata si carne de oaie, gasite intr-un restaurant, intr-o carmangerie si intr-un abator din judetele Giurgiu, Vaslui, Iasi si Timis.

ANSVSA anunta, marti, ca in perioada 5-16 septembrie inspectorii sanitari-veterinari au facut controale in abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri si dozatoare de lapte, in Bucuresti, Cluj, Calarasi, Botosani, Iasi, Timis, Caras Severin, Gorj, Braila, Galati, Satu Mare, Covasna, Brasov, Suceava, Vaslui, Giurgiu, Maramures, Neamt, Vrancea, Dolj, Calarasi, Buzau, Salaj, Bistrita Nasaud, Bacau, Alba si Valcea.

Potrivit sursei citate, inspectorii au recoltat 115 probe din carne (sanitatie carcasa bovine, carne tocata ovina, carne tocata vita, pasta de mici amestec, hamburger de manzat, pulpa manzat, pastrama din pulpa de vita, carnati de casa amestec, antricot bovina) si lapte si produse din lapte (telemea oaie, telemea vaca, lapte crud vaca, cascaval, lapte crud capra, smantana, cas proaspat, branza proaspata de vaci, iaurt de vaca, branza telemea de capra), informeaza News.ro.

ANSVSA anunta ca a fost depistata bacteria Escherichia Coli (E.Coli) verotoxigena in patru probe prelevate din mici (ameste vita/oaie),dintr-un restaurant din judetul Giurgiu, cas proaspat, dintr-un centru de prelucrare a laptelui din judetul Vaslui, din carne tocata de vita, dintr-o carmangerie din judetul Iasi si din carcasa de ovine (test de sanitatie), dintr-un abator din Timis.

"Ca urmare, Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene, au efectuat controale oficiale la unitatile in care s-a depistat si comercializat produsele incriminate si au dispus masurile prevazute in Planul National de Control. Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene vor face publice rezultatele analizelor pentru probele prelevate, precum si masurile dispuse in cadrul Planului National de Control", mai spun reprezentantii ANSVSA.

Citeste si:
Florin Cîțu, despre un consens în coaliţia de guvernare privind...
Florin Cîțu, despre  un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.