Incep protestele in penitenciare. Sindicalistii cer conditii mai bune de munca, dar si bani pentru orele suplimentare.

Luni vor fi pichetate mai multe penitenciare, printre care si cel din Codlea, judetul Brasov. In jurul orei de 11:00, o parte a gardienilor peniteniciarului Codlea au anuntat ca vor iesi in strada. La aceasta actiune si-au anuntat participarea 50 din cei aproximativ 200 de angajati ai Penitenciarului Codlea.

Oamenii reclama nerespectarea legislatiei care include personalul din sistemul penitenciar in sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, cu urmari directe in ce priveste nivelul salariilor.

Vezi pe Digi24 ce declara liderii de sindicat.

Aproximativ 50 de angajati ai Penitenciarului Giurgiu protesteaza

Aproximativ 50 de angajati ai Penitenciarului Giurgiu protesteaza, luni, in fata unitatii, iar activitatea din penitenciar nu este afectata, toate misiunile operative fiind acoperite.

Protestul de la Penitenciarul Giurgiu a inceput la ora 10.00 si va dura pana la ora 12.00. Angajatii poarta pancarte cu numele sindicatelor din care fac parte si cu solicitarile pe carele au.

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Giurgiu, comisarul Bogdan Rosu, a declarat pentru News.ro ca activitatea din interiorul penitenciarului nu este afectata de protestul angajatilor.

”Activitatea in interiorul unitatii nu este afectata deloc, programul se desfasoara in conditii normale, toate misiunile noastre operative sunt acoperite si se desfasoara in cele mai bune conditii. De asemenea, masurile privind interventia educativa se desfasoara in conditii normale, in esenta activitatea nu este afectata”, a afirmat Bogdan Rosu, potrivit News.ro.

In Penitenciarul Giurgiu se afla aproximativ 1.200 de detinuti care executa pedepse privative de libertate in toate cele patru regimuri, respectiv deschis, semi-deschis, inchis si maxima siguranta.

Peste o suta de angajati de la Penitenciarul Gherla, din judetul Cluj, protesteaza, luni dimineata, in fata unitatii de detentie, ei aducand doua pungi cu prune si afisand o foaie alba cu mesajul ”Nu atingeti pruna sensibila”. De asemenea, protestatarii au huiduit-o pe Raluca Pruna in momentul in care ministrul Justitiei a ajuns la Penitenciarul Gherla.

Citeste si:
Câți bani câștigă Dana Roba, după ce s-a întors la muncă: „Le dau...
Câți bani câștigă Dana Roba,...

Ministrul Raluca Pruna a ajuns la Penitenciarul Gherla in jurul orei 10.15, ea urmand sa viziteze Centrul Terapeutic pentru Femei Gherla din cadrul penitenciarului si sa aiba discutii cu sindicalistii de la Penitenciarul Gherla.

Tot luni dimineata, aproximativ 50 de angajati de la Penitenciarul Poarta Alba si Penitenciarul Spital Poarta Alba au protestat in fata unitatii de detentie, nemultumiti ca nu primesc aceleasi drepturi salariale ca salariatii din sistemul de aparare si ordine publica, ei cerand demisia ministrului Justitiei, Raluca Pruna, si a ministrului Muncii, Dragos Paslaru.

Actiuni similare au loc, luni, si in penitenciarele Craiova si Codlea

Angajatii din penitenciare au amenintat, inca din 15 septembrie, cu proteste in fiecare saptamana, la cate zece unitati de detentie si cu miting la Ministerul Justitiei, la inceputul lunii octombrie, nemultumiti ca nu primesc aceleasi drepturi salariale ca cei din sistemul de aparare si ordine publica, respectiv ca in salariile lor nu au fost incluse sume compensatorii reprezentand salariul de merit in plata in anul 2009.
Citeste si:
Importanța vizierelor de protecție pentru siguranța angajaților
Importanța vizierelor de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.