Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, dar si mai multi apropiati ai Casei Regale, au participat, sambata, la Alba Iulia, la o ceremonie speciala dedicata aniversarii a 20 de ani de la casatoria celor doi, in Catedrala Reintregirii fiind oficiata o slujba de IPS Irineu, urmata de un dineu oficial.

Evenimentul desfasurat sambata a avut loc intr-un cadru privat si a cuprins o slujba Te Deum oficiata in Catedrala Reintregirii de un sobor de preoti in frunte cu Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia, IPS Irineu, care i-a binecuvantat pe principesa Margareta si pe principele Radu la implinirea a 20 de ani de la casatorie .

In timpul slujbei de binecuvantare cei doi au primit inca o pereche de verighete numite simbolic ”Verighetele Vesniciei”, iar alaturi le-au fost o parte dintre cei mai apropiati prieteni, veniti din Franta, Marea Britanie, Germania, Elvetia, Spania, Austria, Grecia, Belgia, Slovenia, Suedia si Statele Unite ale Americii.

La finalul slujbei participantii au fost invitati la un dineu care a avut loc in Aula ”Simion Stefan” a palatului Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Principesa Margareta si Principele Radu s-au casatorit pe 21 septembrie 1996, in Catedrala Ortodoxa din Lausanne (Elvetia), iar la eveniment au participat zeci de membri ai familiilor regale europene. Slujba a fost oficiata la acea data de catre IPS Damaskinos Mitropolitul Elvetiei impreuna cu un sobor de preoti, serviciul divin fiind rostit in romana, latina, greaca si engleza.

Conform traditiei ortodoxe regale, nasi de cununie le-au fost Regele Mihai I al Romaniei si Regele Constantin al II-lea al elenilor. Nunta nu a putut avea loc la acea data in Romania deoarece Regele Mihai nu avea voie sa vina in tara.

Ultima cununie regala care a avut loc in Romania a fost cea a Principesei Ileana cu Arhiducele Anton al Austriei, in 1931, la Castelul Peles, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.