Produsele de birotica sunt esentiale oricarei companii si nu pot lipsi din birouri, in mare parte pentru ca ii ajuta pe angajati sa fie mai productivi si sa lucreze mai rapid. Fie ca este vorba despre produse de papetarie, calculatoare, imprimante sau instrumente de scris, o companie nu poate functiona corect fara aceste lucruri, scrie Theorderexpert.com.
De obicei, aceste produse sunt comandate online, in cantitati mari, de departamentul de logistica, pentru a economisi bani si timp. Exista numeroase astfel de produse dintre care sa alegi, dar este important sa le cumperi doar pe acelea care iti sunt necesare sau de care vei avea nevoie la un moment dat. De aceea, am intocmit o lista cu acele produse de birotica fara de care o companie nu poate functiona cum trebuie. Iata de ce ai nevoie:
  • Carnetele de notite te ajuta sa iti scrii punctele principale de discutie in cadrul unei sedinte, sa iti organizezi mai bine programul de lucru sau sa lucrezi cu anumite informatii in fata, fara sa mai deschizi calculatorul sau sa faci schimb intre tab-uri.
  • Aceste capsatoare sunt indispensabile, daca vrei sa iti tii in ordine documentele si sa nu ratacesti vreo foaie cu o informatie de care ai nevoie. Capsatoarele sunt nelipsite din birouri, pentru ca ii ajuta pe angajati sa se organizeze mai bine si sa isi aranjeze documentele in functie de prioritati.
  • Post it-urile colorate sunt o buna modalitate pentru a te asigura ca nu vei uita sa duci la bun sfarsit o sarcina de serviciu, dar sunt folositoare si cand vrei sa pui notite pe marginea unor documente. Pentru ca sunt foarte usor de utilizat, toti angajatii le pastreaza la indemana, pe birou.
  • Instrumentele de scris sunt produsele care se consuma cel mai repede, pentru ca avem nevoie de ele cu totii. Indiferent ca trebuie sa notezi rapid un numar de telefon sau o informatie importanta, ele te ajuta sa te misti mai eficient si sa nu ratezi nimic. Tot la acest capitol intra si markerele, cu ajutorul carora poti scoate in evidenta date si informatii sau sa organizezi mai bine o sarcina de lucru.
  • Computerele ar trebui, in mod cert, sa se regaseasca in orice birou. Fiecare angajat va avea nevoie de propriul sau computer, pentru a putea comunica usor cu colegii si in afara organizatiei, cu clientii. In functie de natura muncii, dar si de preferintele angajatilor, o companie poate opta pentru desktopuri sau laptopuri, in cazul in care angajatii au nevoie de mai multa mobilitate.
  • Imprimantele sunt extrem de utile, mai ales pentru o afacere in care timpul este pretios. Daca ai nevoie sa printezi contracte pentru clienti, documente stufoase sau informatii de pe internet, o imprimanta te ajuta sa faci asta intr-un timp scurt. Desi folosesc destul de multe resurse de cerneala, coli si energie, nu exista birou in care imprimantele sa lipseasca.
  • O tabla de scris magnetica isi dovedeste utilitatea mai ales la sedinte, cand iti este mai usor sa iti expui ideile, obiectivele sau planul de actiune astfel incat toata lumea sa le inteleaga clar. Informatiile pot fi sterse cand nu mai ai nevoie de ele, dar pana atunci, ele pot fi consultate sau ajustate de echipa ta ori de cate ori este nevoie.
  • Containerele de arhivare le permit tuturor sa pastreze in ordine documentele si sa le clasifice in functie de importanta sau de prioritatea cu care trebuie gestionate. Nicio companie nu face o impresie placuta, daca angajatii stau cu teancurile de foi pe birou, asa ca arhivarea este solutia pentru a debarasa birourile.
  • Calendarele anuale si cele lunare sunt eficiente mai ales daca lucrezi cu dead line-uri si trebuie sa le tii evidenta. Asta ii ajuta pe toti sa stie ce au de facut intr-o saptamana sau luna si sa nu scape din vedere sarcini importante, care au un termen de livrare.
  • Mapele din plastic sunt perfecte pentru intalnirile cu clientii, pe care ii va ajuta sa aiba si in fata prezentarea pe care ai pregatit-o. Multe companii isi personalizeaza astfel de obiecte cu logo-ul si sloganul, pentru a da o nota personala si a-si crea o imagine de profesionalism in ochii clientilor.
Tu de ce alte produse de birotica ai mai avut nevoie la serviciu?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.