Conform Comisiei Europene, mai mult de 30% dintre femeile active pe piata muncii din Europa ocupa pozitii de conducere. Mai mult decat atat, peste 50% dintre ele sunt mame.

Cheryl Buehler, cercetator in domeniul dezvoltarii umane, considera ca rolul economic al mamei este esential pentru pastrarea echilibrul in viata de familie, echilibru care se reflecta atat in starea de bine a mamei, cat si in modul in care isi educa si creste copilul.
Cercetatorii de la Journal of Family Psychology sustin ca, desi mamele care lucreaza prezinta un risc scazut de aparitie a unor afectiuni medicale precum depresia, sanatatea fizica le este, totusi, afectata de acest job „full-time”.

Cele mai comune afectiuni la care sunt predispuse femeile

Din cauza fluctuatiilor hormonale, femeile sunt predispuse la afectiuni medicale precum raceli, migrene sau crestere in greutate, afectiuni care pot rezulta in boli cronice grave, daca nu sunt tratate corespunzator. Printre acestea se numara afectiunile cardiovasculare, cancerul mamar sau bolile autoimune, iar riscul aparitiei unei astfel de boli creste semnificativ dupa nastere, spun medicii.

Potrivit unui comunicat remis 9am, cele mai comune conditii medicale sunt cele cardiovasculare, determinate de factori precum diabetul, obezitatea, sindromul metabolic, fumatul sau consumul de alcool, dar si mostenirea genetica, care reprezinta un factor de risc si in cazul cancerului mamar.

Pentru a reduce riscurile medicale, ingrijirea medicala preventiva ar trebui sa fie o prioritate pentru femei atat inainte, cat si dupa nastere, sustin cercetatorii. Fie ca este vorba despre proceduri generaliste ori de specialitate, precum controlul oftalmologic sau investigatiile ginecologice, preventia medicala trebuie sa devina o activitate uzuala chiar si in lipsa unor simptome vizibile

“La MediHelp intelegem nevoile medicale ale unei mame active pe plan profesional si ale copilului. Planurile noastre ofera acoperire pentru o gama larga de servicii medicale. Incercam sa acoperim toate nevoile, de la ingrijire maternala si servicii medicale de preventie, pana la costuri de cazare pentru cazul in care copiii lor necesita ingrijire medicala intr-un alt oras sau stat,” declara Zahal Levy, Presedinte al MediHelp International.

Citeste si:
Cine sunt cei 10 milioane de români care NU plătesc asigurări de...
Cine sunt cei 10 milioane de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.