A fost lansata oficial Code for Romania, o comunitate de programatori, designeri, specialisti in stiinte sociale sau comunicare care ofera solutii digitale pentru rezolvarea provocarilor societatii romanesti.

Ideea acestui tip de organizatie s-a nascut in San Francisco in 2008 sub numele de Code for America, iar modelul s-a perpetuat in toata lumea sub forma unor comunitati nationale de profesionisti voluntari care isi propun sa rezolve probleme ale societatii prin solutii IT.

Organizatiile “Code for” creeaza instrumente digitale de tip open- source pentru cetateni, societatea civila si institutii publice si cred in puterea tehnologiei digitale de a deschide noi contexte prin care cetatenii se pot implica in sfera publica si pot avea un impact pozitiv asupra comunitatilor.

Potrivit unui comunicat remis 9am, Code for Romania este o organizatie neguvernamentala neafiliata politic si apolitica, infiintata in 2016. In acest moment organizatia este sustinuta financiar de propria comunitate de 60 voluntari din Romania si diaspora.

Acestia sunt implicati in 8 proiecte din urmatoarele domenii: informare si acces la informatii publice, facilitare a accesului la servicii publice, implicare civica si colaborare, educare si promovare a culturii.

Voluntarii se pot implica oricat doresc, incepand de la o ora pe saptamana. Toate solutiile tehnice se dezvolta online si in format open source. Ideile de proiecte pot veni de la ONGuri, institutii publice sau din comunitatea noastra.

Pe www.code4.ro si pe pagina de facebook Code for Romania puteti gasi informatii despre metodologia de lucru, despre proiecte si echipa Code for Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.