Consilierii generali ai Capitalei au decis, miercuri, inceperea procedurilor de intrare in insolventa a RADET. Presedintele Consiliului de Administratie al RADET, Sorin Chirita, a declarat ca joi CA va inainta Tribunalului Bucuresti cererea de intrare in insolventa.

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat, miercuri, un proiect de hotarare care prevede mandatarea Consiliului de Administratie (CA) al RADET pentru a lua "toate masurile necesare continuarii actrivitatii si garantarii livrarii agentului termic".

Potrivit proiectului de hotarare, CA al RADET este mandatat sa ia "toate masurile tehnice, juridice si economice necesare pentru asigurarea continuitatii activitatii RADET, in vederea garantarii livrarii agentului termic pentru populatie si pentru institutiile racordate la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica".

Consilierii generali au votat si un amendament la acest proiect, care prevede inceperea procedurilor de intrare in insolventa a RADET. Amendamentul a fost votat cu 28 de voturi "pentru", din partea consilierilor PSD si ALDE, informeaza News.ro.

Presedintele Consiliului de Administratie al RADET, Sorin Chirita, a declarat ca joi CA va inainta Tribunalului Bucuresti cererea de intrare in insolventa.

"Insolventa inseamna reorganizare, nu faliment", a declarat Sorin Chirita.

RADET se afla in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti si este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din Romania. Regia asigura 74% din necesarul de energie termica al Capitalei. 95% din consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social si industrial (institutii publice si companii).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.