Unul dintre barbatii tinuti ca sclavi de catre romii din comuna argeseana Berevoesti si scos din lanturi in urma descinderii procurorilor DIICOT a fost gasit spanzurat de catre fratele sau. Barbatul, in varsta de 54 de ani, avea calitatea de parte vatamata in dosarul instrumentat de DIICOT.

Potrivit unor surse judiciare, un barbat din satul argesean Gamacesti, comuna Berevoesti, victima a romilor care tineau sclavi legati in lanturi, a fost gasit spanzurat, in cursul serii de luni.

Conform surselor citate, barbatul avea 54 de ani si s-a spanzurat de un copac in apropierea localitatii natale, fiind gasit de catre fratele sau.

Potrivit localnicilor, imediat dupa ce a fost scos din lanturi si a fost trimis acasa, barbatul a plecat din localitate si a muncit la o stana, iar recent se intorsese in comuna.

Anchetatorii urmeaza sa stabileasca conditiile decesului, dar si daca exista vreo legatura intre decizia barbatului de a se sinucide si dosarul in care acesta avea calitatea de parte vatamata.

La sfarsitul lunii iulie, adultii victime ale romilor de la Berevoesti, care au fost scosi din sclavie in urma unor descinderi ale DIICOT, au fost dusi la locuintele lor sau ale rudelor, dupa ce au fost tinuti initial intr-un loc secret. Doar doi dintre ei sunt din Arges, cei mai multi provenind din judetul Olt.

Prefectul judetului Arges, Cristian Soare, declara ca cele 12 victime ale traficului de persoane au fost plasate fie la domiciliile lor, fie la parinti sau alte rude.

Conform acestuia, cei mai multi dintre cei exploatati, respectiv patru persoane, sunt din judetul Olt. Cate doua dintre victime sunt din Valcea, Teleorman si Arges, iar cate unul dintre cei exploatati, din Dambovita si Constanta, informeaza News.ro.

Initial, cei 12 adulti au fost tinuti intr-un loc secret, iar reprezentantii unei fundatii le-au asigurat hrana, imbracaminte, medicamente si asistenta medicala.

Copiii victime ale romilor din Berevoesti - doi frati cu varste de 11 si 13 ani - se afla in continuare in plasament de urgenta intr-un centru al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arges, mai preciza prefectul Cristian Soare.

Citeste si:
Un bărbat a fost omorât după ce a refuzat avansurile unui tânăr, în...
Un bărbat a fost omorât după...

Procurorii DIICOT Pitesti, impreuna cu politisti de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Pitesti si Craiova, au facut, pe 14 iulie, 40 de perchezitii in comuna Berevoesti, satul Gamacesti, din judetul Arges, pentru destructurarea mai multor grupuri infractionale organizate specializate in infractiuni de trafic de persoane si trafic de minori.

In 7 septembrie, Tribunalul Arges a admis propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a romilor din Berevoiesti, cauzati ca au tinut sclavi mai multi oameni pe care ii obligau sa presteze diverse munci. Romii exploatatori au contestat decizia, insa in 15 septembrie Curtea de Apel Pitesti a decis, definitiv, ca mandatele de arestare preventiva sa fie prelungite pana la 11 octombrie inclusiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.