Politia face o ancheta pentru neglijenta in serviciu.

Politia Botosani a deschis o ancheta pentru neglijenta in serviciu dupa ce un copil in varsta de trei ani a cazut in fosa septica a gradinitei din localitatea Sat Nou, acesta fiind trimis la toaleta sub spravegherea surorii lui in varsta de cinci ani.

Incidentul s-a intamplat luni, la gradinita din localitatea Sat Nou, comuna Todireni, din judetul Botosani.

Copilul in varsta de trei ani a fost trimis la toaleta impreuna cu sora lui mai mare, de cinci ani, acesta cazand in fosa septica dupa ce a calcat pe capacul acesteia care nu era fixat bine, potrivit presei locale.

Ca sa il scoata pe copil din fosa adanca de doi metri, care era aproape goala, cadrele didactice au cerut ajutorul unui localnic.

Dupa ce a fost scos, mamei i s-ar fi recomandat sa ii dea copilului o pastila, dar femeia l-a dus la spital, potrivit News.ro.

Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Botosani a deschis o ancheta pentru vatamare corporala din culpa, ulterior, incadrarea fiind schimbata in negrlijenta de serviciu, a declarat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al institutiei, Daniela Gheorghiescu.

”Politistii desfasoara cercetari pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu. Initial a fost vatamare corporala din culpa”, a spus purtatorul de cuvant al IPJ Botosani.

Presa locala relateaza ca si Inspectoratul Scolar Judetean face o ancheta in urma incidentului, reprezentantii institutiei precizand ca exista norme care spun ca un copil de gradinita trebuie insotit la toaleta de catre educatoare sau personalul de serviciu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.