O ferma avicola de langa Penitenciarul Vaslui a fost amendata cu 15.000 de lei de Garda de Mediu, pentru disconfortul creat detinutilor, din cauza mirosului neplacut provocat de tonele de dejectii depozitate in aer liber, societatea primind termen de conformare.

Potrivit reprezentantilor Garzii de Mediu Vaslui, ferma, cu peste 40.000 de gaini ouatoare, a fost sanctionata in urma zecilor de sesizari scrise si telefonice facute de atat de detinuti si de conducerea Penitenciarului Vaslui, cat si de localnici, din cauza mirosului neplacut provocat de cele cateva mii de tone de dejectii depozitate intr-un bazin in aer liber.

Conducerea Garzii de Mediu Vaslui sustine ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza defectarii, de aproximativ o luna si jumatate, a statiei de biogaz, astfel ca dejectiile nu au mai fost prelucrate.

”In urma controlului desfasurat la respectiva ferma, am dat o sanctiune de 15.000 de lei pentru neluarea masurilor legale care se impun in vederea limitarii emisiilor poluante in atmosfera. De asemenea, am stabilit si masuri de conformare, in sensul eliminarii acelor dejectii de pe platforma pana saptamana viitoare. Daca nu va respecta termenul, atunci vom lua masura suspendarii activitatii fermei respective”, a declarat, vineri, pentru News.ro comisarul sef al Garzii de Mediu Vaslui, Cristian Laic, relateaza News.ro.

Potrivit acestuia, platforma de depozitare a dejectiilor este autorizata, fara sa fie respectate conditiile de exploatare a acesteia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.