Incendiul izbucnit vineri dupa-amiaza, la Casa Nenitescu, o cladire din Capitala clasata in lista monumentelor istorice, aflata in apropierea Scolii gimnaziale Tudor Arghezi, a fost stins. Aproximativ 200 de elevi ai scolii si personalul administrativ au fost evacuati preventiv. Mansarda si acoperisul cladirii cu un etaj au fost distruse, precizeaza reprezentantii ISU.

Incendiul violent care a izbucnit, vineri, la Casa Nenitescu, aflata pe Strada Scoalei nr. 8, in spatele Scolii gimnaziale Tudor Arghezi din Capitala a fost stins, dupa ce pompierii au decopertat acoperisul, pentru a lichida toate focarele.

Aproximativ 200 de elevi ai scolii si personalul administrativ au fost evacuati preventiv.

Mansarda si acoperisul cladirii-monument istoric au fost distruse in totalitate, a declarat, pentru News.ro, Daniel Vasile, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti - Ilfov. Initial, flacarile au cuprins 200 de metri patrati din acoperisul Casei Nenitescu.

"Premergator si pe durata interventiei s-a solicitat si primit sprijin de la Brigada Rutiera, pentru facilitarea accesului autospecialelor, Directia Generala de Jandarmi si Politia Locala a Sectorului 2 pentru masuri de eliberare a zonei de interventie, Apa Nova, pentru ridicarea presiunii in reteaua stradala de hidranti", a spus Daniel Vasile.

La fata locului au fost trimise sapte autospeciale de stingere, a spus Daniel Vasile, care a precizat ca nu exista victime. Pompierii au intervenit pe toate laturile cladirii pentru stingerea incendiului. Dupa aproximativ o ora, focul a fost localizat, iar pompierii au decopertat acoperisul pentru a elimina toate focarele.

Conform sursei citate, interventia a decurs cu greutate, din cauza spatiului ingust de acces.

Aproximativ 200 de elevi ai Scolii Tudor Arghezi si personalul administrativ au fost evacuati, iar mai multi parinti au venit la scoala pentru a-si lua copiii.

"Copiii sunt in siguranta, nu au fost raniti, nu sunt panicati de producerea incendiului. Evacuarea s-a facut in mod organizat, coordonat, de conducerea scolii si personalul administrativ", a spus Daniel Vasile.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, sosit la fata locului, focul a fost observat de catre profesori, din cancelaria scolii, fiind anuntati pompierii. La locul incendiului a ajuns si primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, relateaza News.ro.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.