Primaria Sectorului 1 a anuntat, miercuri dupa-amiaza, ca sistemul informatic al institutiei a fost deblocat dupa mai bine de 24 de ore, activitatea institutiei revenind la normal.

Blocajul ar fi fost cauzat de un virus care s-a propagat prin e-mail. Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a anuntat, miercuri dimineata, ca a sesizat Politia deoarece un hacker a atacat sistemul informatic al Primariei. Activitatea Primariei Sectorului 1 a revenit la normal, dupa ce sistemul informatic al institutiei a fost deblocat.

"Incepand de marti, 13 septembrie 2016, orele 14.00, reteaua informatica a primariei a devenit nefunctionala din cauza unui virus informatic care s-a propagat prin intermediul e-mail-ului. Imediat dupa depistarea virusului, specialistii IT ai Primariei Sectorului 1 au oprit sistemul informatic pentru a izola virusul si a nu pune in pericol securitatea datelor stocate in retea", anunta Primaria Sectorului 1.

Reprezentantii institutiei au precizat ca documentele primariei nu au fost afectate.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, miercuri dimineata, ca activitatea institutiei este afectata intrucat un hacker a atacat sistemul informatic si nu mai pot fi inregistrate electronic cereri si sesizari. Tudorache a mai spus ca a fost sesizata Politia, care face ancheta in acest caz.

"In momentul de fata, cei care doresc sa intre in contact cu Primaria Sectorului 1 trebuie sa se deplaseze la sediul din Banu Manta, pentru ca sistemul informatic nu functioneaza. Nu stim gravitatea atacului, adica daca s-a pierdut ceva din baza noastra de date. In final, dupa ce se remediaza, vom sti mai multe. Sper sa se intample cat mai repede deblocarea sistemului informatic”, a declarat Dan Tudorache, pentru News.ro.

El a precizat ca a fost facuta o sesizare la Politie, iar marti, in jurul orei 18.00, au fost anchetatori la sediul Primariei Sectorului 1.

Citeste si:
7 greseli pe care sa nu le faci atunci cand trimiti un e-mail
7 greseli pe care sa nu le...

"Un hacker a interactionat in sistemul informatic al Primarei. De aici incolo este treaba celor de la cercetari penale, este treaba Politiei”, a mai spus Tudorache.

Surse din Politie au declarat, pentru News.ro, ca angajati ai Primariei Sectorului 1 au sunat marti la numarul de urgenta 112 si au reclamat faptul ca un hacker a atacat sistemul informatic al institutiei.

Potrivit surselor citate, virusul cu care a fost atacat sistemul informatic al Primariei Sectorului 1 cripteaza datele, iar pentru obtinerea cheii de deblocare este solicitata o suma de bani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.