O retea sarba de trafic cu migranti, care actiona si in Romania, a fost destructurata in urma unui flagrant organizat la cateva sute de metri de vama Cenad, in apropierea granitei cu Ungaria.

Gruparea din Serbia racola migranti ajunsi in statul vecin, ii aducea la granita cu Romania ii trecea cu ajutorul calauzelor peste camp.

Apoi, traficantii treceau prin vama cu masinile, ii recuperau si ii transportau pana in apropierea granitei cu Ungaria unde procedau la fel.

De aici, erau luati si dusi catre alte state din UE, transmite Press Alert.

Mai multi cetateni sarbi, care erau calauze, au fost retinuti, impreuna cu cei 24 de migranti pe care ii transportau. Cei 24 de oameni, printre care sase copii cu varste intre un an si sapte ani, faceau parte dintr-un grup de 28 de persoane prins in august in zona localitatii timisene Lunga. Atunci, acestia fusesera retinuti si dusi la Bucuresti, dar 24 dintre ei au fost recuperati de ceilalti membri ai gruparii care i-au dus in Timis, din nou.

Marti, acestia au fost transportati cu un microbuz, lasati pe camp in ploaie mai multe ore, iar apoi dusi catre vama Cenad, pentru a fi trecuti in Ungaria. Atunci, politistii romani au intervenit si au retinut calauzele si migrantii.

"Acolo este familia mea. Nu inteleg care e problema? De ce nu ne lasa sa plecam? Asta nu inteleg. In Siria, probleme mari", a spus unul dintre migranti in engleza.

Unii dintre migranti au declarat ca au dat 5.500 de euro calauzelor pentru a fi dusi din Turcia in Germania, precizeaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.