Membri ai familiei regale si alte persoane participa, sambata dupa-amiaza, la o ceremonie religioasa care are loc la 40 de zile de la moartea Reginei Ana, ce se desfasoara la Catedrala Arhiepiscopala si Regala de la Curtea de Arges, unde este inmormantata regina, slujba fiind oficata de catre Arhiepiscopul Calinic al Argesului si Muscelului.

Sambata dupa-amiaza, la ora 15.00, la Catedrala Arhiepiscopala si Regala de la Curtea de Arges a inceput o slujba religioasa la implinirea a 40 de zile de la moartea Reginei Ana.

La ceremonie participa Principesa Mostenitoare Margareta, custode al coronei, principele Radu si Principesa Maria.

Slujba religioasa este oficiata de catre Inalt Preasfintia Sa Calinic, episcop al Argesului si Muscelului.

Regina Ana, in varsta de 92 de ani, a murit in data de 1 august.

Regina a fost inmormantata in 13 august la noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala de la Curtea de Arges, slujba de inhumare fiind oficiata de Inaltpreasfintitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Targovistei, de IPS Iosif, mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale, IPS Calinic Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, ajutati de doi preoti si de un diacon. La ceremonia din 13 august au participat sute de oameni, unii dintre veniti de la zeci de kilometri distanta, potrivit News.ro.

Necropola Regala de la Catedrala Arhiepiscopala din Curtea de Arges unde se afla mormantul Reginei Ana, a fost deschisa publicului pana la parastasul de 40 de zile, perioada in care au fost oficiate slujbe de pomenire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.