Nici politia locala, nici Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPAB) nu interzic copiilor sa deseneze pe asfalt, sustine, vineri, primarul Capitalei, Gabriela Firea, dupa ce pe retelele de socializare au aparut astfel de informatii, pe care edilul le califica drept “o intoxicare”.

Primarul Capitalei precizeaza ca desenele pe asfalt sunt permise in parcurile administrate de catre Primaria Capitalei prin ALPAB, iar informatiile distribuite pe retelele de socializare induc intentionat in eroare opinia publica.

"Doresc sa ii informez pe bucuresteni ca nu este adevarat asa ceva, nici politia locala, nici angajatii ALPAB nu interzic copiilor sa deseneze pe asfalt, este o inscenare, o intoxicare", sustine Firea.

Ea a mai spus ca nu pune la indoiala marturia unei mame, pe Facebook, referitoare la desenele de pe asfalt, ci a persoanei care a indus ca ar fi vorba de o interdictie.

"Pun la indoiala persoana care a facut acest lucru, care a indus ideea ca desenele sunt interzise, a fost cineva care a vrut sa ne faca rau, adica un parinte sa se planga de activitatea primariei. Este un lucru foarte important, ca sunt dezinformari. Astfel de informatii fac parte din planul de dezinformare si intoxicare a populatiei cu stiri negative la adresa primarului general", a mai spus Firea, potrivit News.ro.

O mama a sustinut, recent, pe Facebook, ca administratia Parcului Herastrau i-ar fi transmis ca pentru desene pe asfalt este nevoie de aprobarea Primariei Capitalei.

"Ne-am intors din parcul Herastrau, unde copiii au vrut sa deseneze cu creta. Un paznic ne-a spus ca nu mai avem voie. Contrariata, am sunat la administratia parcului si am aflat ca desenatul cu creta este o activitate in sine, parcul fiind gandit doar pentru plimbari, asa ca trebuie sa facem un protocol de organizare de activitati pe care sa ni-l aprobe Primaria Capitalei. N-am avut suficiente abilitati de convingere ca e vorba de o creta care se duce la prima ploaie. Doamna de la telefon mi-a spus ca, desi nu e lege, primaria nu ne mai da voie cu creta pe asfalt in parc", este postarea care a circulat intens pe retelele de socializare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.