De la inceputul anului, de cand a intrat in vigoare legea pensiilor speciale, care le da angajatilor MAI si militarilor posibilitatea sa iasa la pensie inainte 65 de ani primind 65% din salariu au iesit la pensie, peste 8.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne, iar institutia se confrunta acum cu cel mai mare deficit de personal din ultimii 26 de ani.

Potrivit unei centralizari realizate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), deficitul de personal se ridica la aproximativ 17.500 de functii. Este cel mai mare deficit de personal cu care se confrunta MAI in ultimii 26 de ani.

„Avand in vedere deficitul de personal de aproximativ 17.500 de functii, Ministerul Afacerilor Interne va demara in perioada urmatoare procedurile de scoatere la concurs a 5.416 de posturi. Cele mai multe dintre aceste functii, respectiv 2.853, sunt destinate Politiei Romane”, arata oficialii Ministerului Afacerilor Interne.

Concursuri de angajare vor fi organizate si de Jandarmeria Romana, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), Inspectoratul General pentru Imigrari (IGI) si in alte structuri sau in aparatul central al MAI.

„Din totalul de posturi scoase la concurs, 1.029 sunt destinate ofiterilor si 4.387 agentilor/subofiterilor. De asemenea, 1.396 functii sunt destinate incadrarii de specialisti a caror pregatire de baza nu poate fi asigurata de catre scolile MAI”, mai arata oficialii MAI, potrivit News.ro.

Deficitul de personal este accentuat chiar si dupa angajarile masive atat din sursa externa (persoane care nu au absolvit scolile MAI) cat si din Academia de Politie sau cele doua scoli de agenti de la Campina si de la Cluj.

In luna martie au fost incadrati 2.980 de subofiteri din sursa externa, dintre care numai 1.726 in Politia Romana.

De asemenea, in iulie, Ministerul Afacerilor Interne a incadrat 1.454 de ofiteri, agenti de politie si subofiteri, reprezentand promotia 2016 a institutiilor de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne, arata oficialii institutiei.

Unitatile de invatamant ale MAI functioneaza la capacitate maxima, iar in anul scolar/universitar care incepe in urmatoarele zile oferta educationala a institutiilor de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne a fost suplimentata cu 674 de locuri fata de 2015, de la 1.676 in anul 2015, la 2.350 de locuri.

Citeste si:
Concursul Complet Internațional de la Karpatia Horse Show,...
Concursul Complet...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.