Dezvoltatorii noilor ansambluri rezidentiale de pe piata locala opteaza tot mai mult pentru amenajarea cu pavaj in detrimentul turnarii asfaltului, fiind dispusi sa monteze pavele inclusiv pe caile de acces auto, potrivit Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton.

"Arhitectul este cel mai in masura sa selecteze modelul si culoarea care se potrivesc cel mai bine cu stilul arhitectural al constructiilor. Portofoliul nostru numara peste 60 de modele de pavaje pretabile pentru a fi montate in acest tip de proiecte imobiliare, fiecare model fiind disponibil intr-o gama variata de culori si avand o durata de viata de pana la 25 de ani, astfel ca decizia asupra variantei potrivite poate deveni dificila fara ochiul format al unui specialist", mentioneaza Sebastian Bobu.

Zonele vizate cu precadere pentru montarea pavelelor in cadrul ansamblurilor rezidentiale sunt in general aleile pietonale si trotuarul de garda al cladirilor, in ultimul timp in acest top intrand si caile de acces rutier, conform informatiilor Symmetrica.

Potrivit unui comunicat remis 9am, pentru partea carosabila, se utilizeaza in general pavele pentru trafic intens, de minim 8 cm grosime, de culoare gri sau antracit, iar pentru trotuare si alei pietonale, cele de 4 cm si 6 cm, colorate. In ceea ce priveste montajul acestora, cele mai intalnite modalitati sunt cele de tip parchet si zidarie.

Avantajele pavajului in ansamblurile rezidentiale

Dezvoltatorii ansamblurilor rezidentiale apeleaza tot mai mult la pavarea anumitor zone-cheie, in detrimentul turnarii asfaltului, dupa ce aceasta modalitate si dovedit eficacitatea si avantajele economice pe termen mediu si lung.

"In afara de aspectul estetic final, pavajul are avantajul ca, de cate ori este cazul, poate fi inlocuit foarte usor doar pe anumite portiuni, fara ca o intreaga zona sa fie transformata intr-un santier si fara ca locatarii sa fie deranjati in niciun fel. De asemenea, in cazul unor probleme cu sistemele ingropate, precum tevile, accesul pentru reparatii este, de asemenea, foarte facil. In plus, montajul pavelelor se executa rapid, depinzand totusi de experienta echipelor de montaj si de complexitatea modelului ales", mai spune reprezentantul Symmetrica.

Citeste si:
Amenajarea biroului personal, secretul productivității
Amenajarea biroului personal,...

De asemenea, intretinerea pavajului nu este pretentioasa si se face respectand cateva reguli de baza: suprafetele nu se trateaza cu sare, nu se curata cu obiecte metalice ascutite si nu se spala constant cu jet sub presiune, pentru ca nisipul dintre rosturi sa nu fie eliminat. In acest fel, durata de viata a pavelelor poate fi mentinuta la 25 de ani.

Bucuresti, Bacau si Iasi - orasele de unde au venit cele mai mari comenzi

Printre cele mai importante ansambluri rezidentiale dezvoltate in ultima perioada, pentru care Symmetrica a livrat produse, sunt Cartierul Solar din Bucuresti, Avangarde Rezidential Bucuresti, Baroque Residence Iasi, dar si multiplele proiecte dezvoltate de compania Fiald Imobiliare in Bacau si Iasi.

Fiecare dintre aceste ansambluri imobiliare a presupus un necesar de produse semnificativ, de la cateva mii de metri de pavele in cazul Baroque Iasi, un ansamblu rezidential de 54 de case, insiruite pe o suprafata totala de 22.303 mp, la peste 10.000 mp pentru Cartierul Solar din Bucuresti, un proiect dezvoltat in mai multe faze de constructie, aflat inca in curs de executie.

Citeste si:
Raspunsul Patriarhiei Romane la acuzatiile consilierului USR,...
Raspunsul Patriarhiei Romane...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.