Social 31 August 2016 16:00
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a hotarat joi in unanimitate amendarea cu 14.000 lei a unei publicatii in care au aparut anunturi discriminatorii la adresa persoanelor de etnie roma, informeaza CNCD intr-un comunicat.

Printre anunturile publicate de gazeta amendata se numara: "caut familie sa ma intretina... fara tigani si alte etnii", "cumpar apartament, curte comuna, fara tigani", "vand apartament... in curte nu sunt tigani", mentioneaza comunicatul.

In plus, publicatia amendata este obligata sa afiseze pe propria pagina de internet un rezumat al hotararii Consiliului.

"Colegiul director a aplicat publicatiei o amenda contraventionala in cuantum de 14.000 lei (cate 2000 lei pentru fiecare anunt in parte), conform prevederilor art. 26 alin. 1 din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Totodata, in conformitate cu prevederile art. 26 alin. (2) din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, reclamata va publica pe propria pagina de internet un rezumat al hotararii in speta.", se arata in comunicatul CNCD.

Hotararea CNCD poate fi atacata in instanta de contencios administrativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.