Social 31 August 2016 10:30
Patru detinuti, care erau incarcerati la Penitenciarul Giurgiu in timpul revoltelor, acuza ca au fost batuti "cu bestialitate" pentru ca ar fi instigat la proteste, acestia avand si certificate medico-legale care dovedesc loviturile.

Conducerea inchisorii neaga un asemenea incident, transmite HotNews..

In luna iulie, Penitenciarul de Maxima Siguranta Giurgiu a fost pe lista inchisorilor unde sute de detinuti s-au revoltat si au protestat mai multe zile la rand.

Dupa incheierea revoltei, la inchisoarea din Giurgiu patru detinuti ar fi fost batuti cu bestialitate dupa ce ar fi fost acuzati ca si-au instigat colegii la protest.

La cateva ore dupa bataia care ar fi fost primita chiar de fata cu conducerea inchisorii, cei patru au fost transferati. Reprezentantii Penitenciarului Giurgiu admit mutarea celor patru, dar neaga toate celelalte presupuse fapte de violenta.

Bataile la care ar fi fost supusi cei patru ar fi avut loc pe 29 iulie, imediat dupa ora trezirii.

"Fara niciun fel de explicatii, toti cei patru detinuti aflati in camera am fost incatusati cu mainile la spate si trantiti pe burta dupa care agentii au indicat mascatilor sa ne bata atat pe mine cat si pe ceilalti. Am fost batut cu bestialitate de catre mascati, incasand lovituri de baston, de scut si de bocanci cu nemiluita. Am auzit cand gardienii le spuneau mascatilor sa ma loveasca in special pe mine pentru ca <am fost smecher si ca ma dau smecher>", se scrie in plangerea depusa de unul dintre detinuti la Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), citata de Mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.