Social 29 August 2016 16:30
Consiliul general al CNATDCU a respins contestatia depusa Gabriel Oprea la decizia de plagiat, stabilind ca de fostul ministru de Interne a plagiat lucrarea de doctorat, a anuntat presedintele consiliului, Viorel Barbu.
In urma votului din CNATDCU de respingere a contestatiei a fost 31 de voturi „pentru” si doua abtineri, mentinandu-se decizia initiala a Consiliului.

Ordinul mai trebuie semnat de ministrului Educatiei, Mircea Dumitru, scrie digi24.ro.

Ministerul Educatiei a avut la dispozitie zece zile sa raspunda la contestatia fostului ministru, care a depus contestarea pe 17 august.

Gabriel Oprea a anuntat pe 1 august ca daca i se va respinge contestatia va cere Justitiei sa faca lumina, fiind convins ca instanta ii va da dreptate, noteaza hotnews.ro.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea si-a sustinut teza de doctorat - intitulata "Plangerea prealabila - perspectiva istorica”, in anul 2000, la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, avandu-l coordonator pe Ion Neagu, fost senator PSD.

Acuzatiile de plagiat privid teza de doctorat a lui Gabriel Oprea au fost lansate in iulie anul trecut, cand jurnalista Emilia Sercan a scris ca intreaga lucrare a acestuia nu continea niciun citat cu ghilimele, avand paragrafe si pagini intregi copiate dintr-o lucrare similara a coordonatorului sau, Ion Neagu, si, de asemenea, dintr-o lucrare a lui Constantin Turai. In investigatia jurnalistei Emilia Sercan se arata ca si istoricul Nicolae Iorga este preluat in citate ample fara sa fie citat.

Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.