Social 29 August 2016 15:30
Copii romani au ramas orfani in urma cutremurului din Italia, a anuntat, luni, premierul Dacian Ciolos, la inceputul sedintei de Guvern in care vor fi luate masurile de sprijin a romanilor afectati de seism.

Premierul a precizat, in debutul sedintei de Guvern, ca va fi adoptata o Hotarare de Guvern prin care se vor acorda ajutoare de urgenta pentru rudele romanilor decedati la cutremur, precum si pentru rudele care se deplaseaza din Romania in Italia.

”Avem deci astazi pe agenda sedintei o hotarare de guvern pregatita de Ministerul Muncii si de Ministerul de Externe prin care urmeaza sa acordam ajutoare de urgenta pentru rudele persoanelor decedate. (...) Vom asigura sprijin si pentru rudele celor care se deplaseaza din Romania in Italia pentru a ajuta persoanele care au fost afectate de aceasta catastrofa”, a declarat Dacian Ciolos.

”Avem, totodata, un ajutor specific pe care il propunem pentru copiii care au ramas orfani. Inteleg ca sunt astfel de situatii - persoane care au fost acolo la munca si copiii lor au fost in Romania, vor primi un sprijin financiar din partea Guvernului”, a spus seful Executivului.

El a spus ca vor primi sprijin financiar si familiile care au avut in Italia locuinte in proprietate si care au fost distruse in proportie mai mare de 50%.

”Vom oferi, totodata, un sprijin financiar pentru familiile care au avut acolo locuinte in proprietate si care au fost distruse in proportie mai mare de 50%, probabil ca va fi sprijin si din partea autoritatilor italiene, dar un prim sprijin il va acorda si Guvernul pentru a-i ajuta sa treaca peste acest moment dificil”, a adaugat premierul.

De asemenea, Ciolos a anuntat ca Guvernul va acoperi cheltuielile de spitalizare pentru cei care sunt raniti in spital in urma cutremurului din Italia si care nu sunt inclusi in sistemul de asigurari sociale, scrie News.ro.

Guvernul va adopta masuri de sprijin si pentru romanii care au fost afectati de cutremurul din Italia si care doresc sa revina in tara.

Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

”Vom asigura un sprijin financiar pentru cei care in urma catastrofei doresc sa se intoarca in tara si doresc sa se reintegreze intr-o activitate profesionala”, a aratat prim-ministrul Ciolos.

Ministerul Afacerilor Externe are in atentie in prezent un singur caz pe lista persoanelor de cetatenie romana declarate disparute in urma seismului din Italia. Toate celelalte trei persoane de cetatenie romana care mai figurau duminica seara ca fiind disparute au fost identificate si sunt in viata. Numarul romanilor morti ramane la 11. Alti sase romani raniti in seism sunt internati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.