Social 29 August 2016 13:30
Ministerul Afacerilor Externe a anuntat prin intermediul unui comunicat ca un singur roman mai este dat disparut in urma cutremurului devastator din Italia, ceilalti care se aflau anterior pe lista, fiind in viata.

"Potrivit ultimelor informatii, precizam ca in prezent Ministerul Afacerilor Externe are in atentie un singur caz pe lista persoanelor de cetatenie romana declarate disparute in urma seismului din Italia. Toate celelalte 3 persoane de cetatenie romana care figurau anterior ca fiind disparute au fost identificate si sunt in viata.

In urma finalizarii tuturor procedurilor, cele doua transporturi funerare cu trupurile a 7 cetateni romani, decedati in urma seismului, au pornit in cursul acestei zile catre Romania, urmand sa ajunga in tara in dimineata zilei de 30 august 2016.

Costurile de repatriere a trupurilor neinsufletite au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de urgenta aflat la dispozitia ministerului.

Mentionam faptul ca MAE a luat legatura cu reprezentantii Politiei de Frontiera romana, in vederea facilitarii intrarii in tara a transporturilor funerare.

Echipa consulara mobila din cadrul Unitatii de Reactie Rapida a MAE si cele doua echipe consulare mobile ale Ambasadei Romaniei la Roma si Consulatului General al Romaniei la Bologna, aflate in zonele calamitate, inca de la debutul crizei, continua activitatea si demersurile specifice la fata locului pana la repatrierea tuturor trupurilor neinsufletite ale cetatenilor romani decedati si pana la clarificarea situatiei persoanei de cetatenie romana declarata disparuta.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon: Ambasada Romaniei in Italia - (0039) 06 835 233 58 si (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al Romaniei la Bologna - (0039) 051 5872120 si (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Citeste si:
Românii din Italia vor să fie recunoscuți oficial drept minoritate...
Românii din Italia vor să fie...

Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleante familiilor cetatenilor romani care si-au pierdut viata in aceasta tragedie si acorda in continuare intreaga asistenta necesara", se arata in comunicatul MAE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.