Social 26 August 2016 10:15
Un numar de 28 de migranti sirieni si irakieni, intre care si doi copii, care voiau sa intre ilegal in Romania din Serbia au fost prinsi de politistii de frontiera din judetul Timis, care cateva ore mai tarziu au descoperit si un cetatean sarb care in prezent este cercetat pentru a se stabili daca este implicat in calauzirea grupului de migranti.

O echipa formata din politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Lunga si jandarmi de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Timis a prins, in noaptea de joi spre vineri, 28 de migranti - 27 de sirieni si un irakian -, care intentionau sa intre ilegal in Romania, pe jos, din Serbia.

Actiunea politistilor a avut loc in apropierea granitei cu Serbia, intre localitatile Comlosu Mic si Comlosu Mare, din judetul Timis.

Cateva ore mai tarziu, politistii de frontiera au descoperit si un cetatean sarb, care mergea pe acelasi traseu folosit de migranti, pentru prinderea acestuia fiind tras un foc de arma in plan vertical.

”Politistii de frontiera au procedat la somarea celui in cauza, insa barbatul nu s-a oprit, incercand sa fuga spre teritoriul statului vecin. In conformitate cu prevederile legale in vigoare, politistii de frontiera au tras un foc de avertisment in plan vertical, moment in care persoana in cauza s-a supus somatiilor, fiind dusa la sediul sectorului pentru cercetari”
, se arata intr-un comunicat al Politiei de Frontiera.

In prezent, sarbul este cercetat pentru a se stabili daca este implicat in calauzirea grupului de migranti.

Potrivit comunicatului citat, intre cei 28 de migranti se aflau si doi copii cu varste de zece luni si trei ani. Ceilalti 26 de adulti au varste cuprinse intre 18 si 40 de ani.

In acest caz au fost contactate autoritatile de frontiera sarbe pentru cercetarea in comun a incidentului si punerea in aplicare a acordului de readmisie, scrie News.ro.

Dispozitivul de supraveghere a frontierei a fost intarit, conform planului comun de actiune pe linia prevenirii si combaterii migratiei ilegale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.